Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Balandis žada būti itin kontrastingas

Publikuota: 2020 kovo 30 Kategorija: Aktualijos, Orai

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Artėjantis balandis gali būti itin permainingas, rodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prognozė. Pirmoji pusė turėtų būti vėsesnė nei įprastai, o antroji – šiltesnė.

Prognozuojama, kad balandžio pirma pusė Lietuvoje bus iki 0,5 °C žemesnė nei įprastai. Žvelgiant bendrai į visą balandžio mėnesį, numatoma, kad oro temperatūra turėtų būti taip pat apie 0,5 °C aukštesnė nei įprastai balandį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Įprastai balandžio vidutinė mėnesio oro temperatūra siekia 6,7 °C, o kritulių kiekis – 36 mm. Įprastai balandžio viduryje (04-12 d.) paros oro temperatūra peržengia 5 °C ir skelbiama vegetacijos pradžia, o balandžio pabaigoje (04-28 d.) peržengia 10 °C – aktyvios vegetacijos pradžia.

Žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje šaltesni periodai yra įprasti, todėl ateinantį balandį, kaip ir bepraeinantį kovą, vis dar galime tikėtis ir vėsesnių orų.

Numatoma, kad balandžio pirmoje pusėje kritulių kiekis turėtų būti iki 10 proc. didesnis nei įprastai, o per visą balandžio mėnesį iškritęs kritulių kiekis turėtų būti artimas įprastam.

Nors balandį turėtų vyrauti lietaus pavidalo krituliai, tačiau išlieka tikimybė iškristi šlapdribai ar net sniegui, nors susidariusi sniego danga ir būtų trumpalaikė.

Apibendrinant galima sakyti, kad balandžio galime tikėtis gana įprasto Lietuvos sąlygoms.

Pasak meteorologų, praėjusi žiema buvo pati šilčiausia nuo meteorologinių stebėjimų pradžios ir vidutinė temperatūra siekė +2,6 °C, o tai yra 5,6 °C šilčiau nei įprastai. Taip pat pastovaus perėjimo per 0 °C, reiškiančio meteorologinės žiemos sezoną, visiškai nebuvo.

Panašu, kad kovas taip pat bus anomaliai šiltas. Kovą jau pajutome pirmas šiltas ir saulėtas, pavasarinę nuotaiką atnešančias dienas ir pirmi du dešimtadieniai buvo vidutiniškai 4-6 °C šiltesni nei įprastai.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą