Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovo 20-oji – Žemės diena

Publikuota: 2020 kovo 20 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena. Tai astronominis pavasaris, pavasario lygiadienis, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas.

Nuo pavasario lygės tamsa užleidžia vietą šviesai, vis ilgesniam saulės ratui. Gamta atgimsta, grįžta paukščiai, prasideda poravimosi ir giesmių metas. Šis pavasaris – kaip niekad ankstyvas. Žemaitijos nacionalinio parko gamtininkai jau užfiksavo parskridusius pirmuosius gandrus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pavasario lygiadienis – astronominio pavasario pradžia, dienos trukmė tampa ilgesnė už nakties trukmę ir ilgėja iki Joninių (trumpiausios nakties). Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus.

Dabar lygiadienis švenčiamas visame pasaulyje kartu su Žemės diena.

Tradiciškai saugomų teritorijų direkcijos šią dieną organizuodavo gamtosauginius renginius, talkas gamtoje, inkilų kėlimo akcijas. Buvo suplanuotas renginys moksleiviams ir Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre, tačiau dėl karantino situacijos suplanuoti renginiai neįvyks.

Kviečiame individuliai kelti inkilus grįžusiems sparnuočiams, bevaikščiojant gamtoje pakelti numestą šiukšlę, kvėpuoti grynu oru ir būti sveikiems.

vstt.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą