Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jubiliejinei Šilutės šventei ir šimto tūkstančių gali būti per maža

Publikuota: 2011 balandžio 14 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Šilutės r. savivaldybėje pagaliau buvo pasirašyta sutartis su Vilniuje registruota UAB “Concept events & media” dėl miesto 500 metų jubiliejinių renginių organizavimo šių metų gegužės 28 d.

Jubiliejinės šventės renginių scenarijų su numatomas išlaidas pagrindžiančiomis sąmatomis organizatoriai žada pateikti kitą savaitę.

UAB “Concept events & media” laimėjo savivaldybės skelbtą supaprastintą atvirą konkursą Šilutės 500 metų jubiliejinių renginių organizavimo paslaugoms pirkti, pasiūliusi mažiausią kainą – 96 800 litų.

Tačiau kovo 31 d. Šilutės r. savivaldybės tarybos posėdyje buvo užsiminta, kad jubiliejinės miesto šventės renginiams gali būti panaudoti ir 4000 litų iš Jaunimo programos rezervo…

UAB “Concept events & media” projektų vadovė Vaiva (”Šilutės ETA žinios” su ja kalbėjo telefonu) irgi neatmeta galimybės, kad miesto šventės renginiams gali prireikti daugiau pinigų, nei numatyta sutartyje su savivaldybe. Anot jos, viskas paaiškės, kai bus užbaigtas rengti miesto šventės scenarijus.

Renginių bendrovės projektų vadovės teigimu, Šilutės r. savivaldybė šventinių renginių scenarijaus turėtų sulaukti ateinantį antradienį.

Susiję straipsniai: “Jubiliejinei Šilutės šventei – beveik šimtas tūkstančių litų”“Lietuvos kultūros sostinėje padvelkė nešvariais skalbiniais”, “Kuo toliau į mišką, tuo daugiau…”

2 skaitytojų komentarai
Morfijus 2011 balandžio 15d., 13:03213.226.138.254
Apie kokį kainos didinimą gali būti kalba?
Viešame pirkime buvo suformuotos sąlygos ką reikės padaryti, ko pasekoje pateiktas pasiūlymas (su įvardinta suma). Jei įmonė teikianti paslaugas neivertino savo galimybių, tai ji atsiradusias rizikas/nuostolius prisiima sau. Kitu atveju, gal kita įmonė būtų laimėjusi konkursą.
Žinoma, gal yra ir “mūsų” administracijos labai kompetetingų darbuotojų “kliurka” ,jei iš anksto visko nenumatė ir suformulavo netinkamas pirkimo sąlygas. O dabar pasirodo, kad reiktų ir to, ir ano.
Bet vadovaujantis VPĮ, pakelti užmokęsti ir įpareigoti atlikti papildomas užduotis tai pačiai įmonei nėra galimybių. Skirtūsi pasiūlymo kaina (skelbta per vokų plėšimą) nuo pasirašytos sutarties, o sutarties sumos negalima keisti ir daryti pakeitimų, jei tai nebuvo iš anksto numatyta pirkimo sąlygose.
(neišsiplečiant, ūkiškai aprašiau, jei kam neaišku prieš miegą siūlyčiau pasiskaitinėti VPĮ, t.y. Viešųjų pirkimų įstatyma, labai gerai migdo :) jei ką kankina nemiga).

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Viršūnė... 2011 balandžio 15d., 15:3462.212.203.74
, kai daromas koks kaimo renginukas, savivaldybės “darboholikai” visus prieš porą mėnesių stato ant ausų. O čia… Metinis renginys!… Ir dar nėra scenarijaus???… Gali būti, kad privers ( o gal jau privertė) vietinius kultūrščikus viską padaryti, o vilniečiai tik pinigiukus susirinks ir pasidalins su kuo reikia… Gėdų gėda…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą