Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gerosios bakterijos kūdikiams? Viskas, ką apie tai svarbu žinoti

Publikuota: 2020 vasario 26 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Diskusijos apie mažylių priežiūrą bei sprendimus gerai jų savijautai užtikrinti yra vienos plačiausių. O kitaip ir būti negalėtų – juk ne tik kiekviena mama nori užtikrinti nepriekaištingą priežiūrą, bet ir priemonės, kurias galima pasitelkti šiam tikslui, skaičiuojamos, jei ne šimtais, tai dešimtimis. Gerosios bakterijos kūdikiams – vienas tokių pasirinkimų. Tad pats metas sužinoti, kuo jos svarbios ir kodėl verta jas rinktis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kodėl gerosios bakterijos reikalingos ir kaip formuojasi kūdikio žarnyno mikroflora?

Gerosios bakterijos atlieka iš tiesų labai daug svarbių vaidmenų: jos padeda skaidyti maistines medžiagas; užtikrina žarnyno gleivinės atsinaujinimą; padeda palaikyti imunitetą; modifikuoja toksinus ir t.t. Kūdikių žarnyno mikrofloros formavimuisi įtakos turi gimimo būdas, vėliau įtaką daro ir medžiagos, kurios gaunamos su mamos pienu; trečiąjį gyvenimo mėnesį gerosios mikrofloros sudėtis tampa tokia, kaip suaugusiojo žmogaus; ir tik antraisiais metais ji susiformuoja galutinai.

Nuo ko priklauso besiformuojančios gerosios žarnyno mikrofloros pusiausvyra?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad įtaką darančių veiksnių yra labai daug: tai – mamos pieno kokybė; infekcinės ligos, kuriomis sirgo mama žindymo metu; bendra mažylio sveikatos būklė; gyvenamoji aplinka ir t.t.

Ar gimimo būdas turi įtakos gerosios žarnyno mikrofloros susiformavimui?

Yra daug tyrimų, įrodančių, kad tų kūdikių, kurie gimė nenatūraliu būdu, geroji žarnyno mikroflora susiformuoja maždaug 6 mėnesiais vėliau, nei mažylių, gimusių natūraliu būdu.

Iš kokių ženklų galima spręsti, kad gerųjų bakterijų mažylio organizme yra mažiau nei turėtų būti?

Apie gerųjų bakterijų sumažėjimą kūdikio organizme praneša neigiami virškinimo sistemos pokyčiai. Be to, daugėja įrodymų, kad pilvo diegliai taip pat atsiranda dėl gerųjų bakterijų stokos. Kita vertus, tai gali signalizuoti ir apie kitas problemas.

Kokių priemonių imtis, siekiant sustiprinti gerąją žarnyno mikroflorą?

Jei suaugusieji gerąją žarnyno mikroflorą gali stiprinti įvairiais būdais, pavyzdžiui, valgydami tam tikrus maisto produktus, tai mažyliams toks sprendimas netinka. Vienas tinkamiausių pasirinkimų – gerosios bakterijos kūdikiams, apie kurias daugiai sužinoti galite ohhira.lt. Produktą ne tik patogu vartoti – jis yra idealiai pritaikytas augančio organizmo poreikiams.

Ar gerąsias bakterijas kūdikiams verta pradėti vartoti tik pastebėjus neigiamus virškinimo sistemos sutrikimus?

Tikrai ne – gerosios bakterijos kūdikiams yra puikus pasirinkimas ir tuo atveju, jei mažylis gimė Cezario pjūvio metu; buvo labai trumpai maitinamas (arba iš viso nemaitinamas) motinos pienu, dažnai serga peršalimo ligomis. Gerąsias bakterijas verta pradėti naudoti ir tuomet, kai mažylis ima lankyti lopšelį ar darželį – ne paslaptis, kad tuomet pasikeičia ne tik aplinka, bet ir dienos režimas, miego ritmas, tad dažniausiai susiduriama su infekcinės kilmės susirgimais. Naudinga vartoti ir po antibiotikų, sumažinančių gerųjų bakterijų kiekį, kurso. Ypač džiugina Skandinavijos mamų požiūris į gerąsias bakterijas kūdikiams – čia nelaukiama neigiamų virškinimo sistemos pokyčių, gerosios bakterijos tiesiog naudojamos profilaktiškai.

Ar gerųjų bakterijų kūdikiams galima įsigyti internetu?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad gerosios bakterijos kūdikiams gali būti įsigyjamos internetu, ir tai yra puikus pasirinkimas kiekvienai mamai, kuri negali skirti daug laiko apsipirkimui – gaminį įmanoma įsigyti neišeinant iš namų.

Ką dar svarbu žinoti apie gerąsias bakterijas?

Renkantis papildus, turinčius gerųjų bakterijų, svarbu atsakingai įvertinti ir kitas sudedamąsias dalis, pavyzdžiui, ypač naudingi yra tie gaminiai, kurie praturtinti skaidulinėmis medžiagomis bei biogeniniais metabolitais. Taip pat svarbu akcentuoti, kad nederėtų pernelyg žavėtis menka gaminio kaina. Gerąsias bakterijas vartokite ir laikykite paisydami rekomendacijų.

.

Užsakymo Nr. 200226

Gerosios bakterijos vaikams

Rašyti komentarą