Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Betonas mūsų ateitis, ir taškas

Publikuota: 2020 vasario 18 Kategorija: Nuo'monės

Nes grožis išgelbės pasaulį.

Artinasi taip vadinamo Šyšos kilpos parko Šilutės mieste eilė: dar šiemet ten gali būti pradėti pėsčiųjų ir dviračių tilto per upę ir jo prieigų statybos darbai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ten, kur eis takai, virs medžiai. Bus gražu.

Ten, kur eis takai, virs medžiai. Ir bus labai gražu.

Tilto prieigos – plačios kaip vietos vadžios užmojai: 760 metrų betoninių takų.
Ten, kur eis takai, virs medžiai.
Virs dešimtys medžių.
Nes taip reikia.
Juolab kad viskas įskaičiuota.
Ir suskaičiuota – per pusę milijono eurų.
Taip bus žengtas dar vienas žingsnis mūsų didžios ateities link.
O mūsų ateitis – betonas.
Ir šiek tiek asfalto – dėl įvairovės.
Nes tai gražu.
O grožis, kaip jau anksčiau leidau sau pastebėti, išgelbės pasaulį.
Bėda ta, kad ant šio svieto dar yra likę žmonių, kurie savaip supranta grožį.
Jiems betono jau per akis.
Jiems medis – didžiausia vertybė.
Jie pageidauja, kad prieš užsimojant kirviu, būtų atlikta pasmerktų medžių būklės ekspertizė.
Kodėl ne – galima, sako vietos valdžia.
Dar daugiau: ir į ekspertizės rezultatus būtų atsižvelgiama.
Tačiau tik tiek, kiek tai netrukdytų projekto sprendiniams, priduria ji.
Tai dar vienas taškas betono naudai.
Ir gerai.
Aleliuja!

Žinoma, be pykčio,
Orestas

Susiję:
„Aš renkuosi medį“,
„Velniop tuos medžius. Visus iki vieno – velniop!“,
„Grožis išgelbės pasaulį“

5 skaitytojų komentarai
Manau 2020 vasario 19d., 06:4283.189.253.233

Amen :)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Viktoras 2020 vasario 19d., 21:2578.60.242.10
Jeigu MEDŽIAI gamintu ir skleistu Wi-Fi, jų niekas nekirstu, o dabar pasirodo, kad jie gamina tik sušiktą ORĄ – menkavertį orą kuriuo mes kvėpuojam.

PS
Orestai, o betonas gerai – iš jo bet kada gali išsilupti akmenį ir paleisti valdžiai į langus!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 4

Atsakyti

Anal- itikas 2020 vasario 20d., 04:3378.62.27.35
Vieno nesuprantu. Kurių velnių savaip suprantantys įsikūrėte gyventi mieste betoniniame daugiabutyje? Kraustykitės į kaimą, ten bus sočiai purvo, dulkių, medžių krūmų žolės, žiedadulkių netgi uodų. Viskas pigu. Yra tuščių butų, netgi sodybų. Ir medžius be leidimo kirsti draudžia. Va čia tai rojus, viskas uždrausta su niekuo kovoti nereikia.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 13

Atsakyti

Arba tai genialu,arba... 2020 vasario 20d., 10:325.20.106.18
Negaliu nepritarti Anal-itikui. Butu laikas suprasti visiems,kad joks miestas niekur pasaulyje neatsirado is meiles gamtai. Tai labiau mechanizmas,nei gamta. Galvokite patys- keliai.namai,pozemines komunikacijos,katilines,elektrines,transormatorines,laidai,kabeliai,vamzdziai,automobiliai ir tt. Bet koks medis,krumas,zole,tokiame mechanizme gali augti tik grieztai nustatytoje vietoje, augti ir daugintis tik tiek kiek leidzia to mechanizmo specifikacijos. Toks gamtos isileidimas i miesta yra ne gamta,o apribotas dekoratyvumas. Ir tai gerai,taip ir turi buti. Jeigu butu gerai gamtos laukinis vesejimas mieste,tai juk zmones dziaugtusi,kai virsta medziai ant ju turto, kai nera name vandens, kai kiemai ir gatves patvinusios nuo lietaus. Kam cia ta keista dviguba morale ? Sakykime kaip yra- zmogus gamtai priesas.Kada ,zaliasis silutiski,sikai paskutini karta po krumu ? Aha,tai kam cia apsimetineji tuom kuom nesi… Medziai,zeldiniai mieste,tai visiskai tas pats kas geles tavo kambaryje.Va toks turi buti miesteleno poziuris.
Bet yra kita medalio puse. Yra miskai. Ispudis toks kad jie yra kertami taip,kad butu patogiau kirtejams ir ju traktoriams. Uzuot juos valius ir tvarkius,kad butu patogiau ten zmonems pasivaikscioti,jie tampa grynai pramoniniu daiktu.Mane tai labai piktina. Ten tikrai yra apie ka rasyti,ka tyrineti,pasigilinti i finansus. Miskuose ne simtas medziu,ne tukstantis,tai plati tema .Tai daug sudetingiau,nei trukdyti renovuoti sankryza del dvieju medziu,arba ginti pasysio upes krumus,norsjuokiasi is musu visa Lietuva,kad musu upes nesimato nes esame apsileideliai.
Ir pabaigai apie deguoni. Su visa meile miskams,bet mokslas jau senai isaiskino,kad pasaulio plauciai dumbliai. Na bet cia siaip toks faktas Jums del bendro issilavinimo.
Peace

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 12 Thumb down 14

Atsakyti

Skaitytojas 2020 liepos 7d., 12:4978.62.154.123

Straipsnis panašu labiau emocijomis grįstas. Upių krantinės betonine perdanga sutvirtinamos ne taip sau kad gražiau būtų , o dėl saugumo. Pylimai irgi daromi ne dėl grožio ar medžiams sodinti , o dėl to paties saugumo. Kad tuos įtvirtinimus tvarkyti reikia prieigos. Jeigu visas krantas apaugęs per laiką medžiais ir krūmais galima rinktis. Nieko nedaryti ir laukti kada vanduo išsilies per tas pertvaras. Bus kaip Degučių tvenkinys kur sulūžus betoninei pertvarai neliko vandens. Kai Šyša išsilies ir užtvindys gatves ir namus ar tada bus laikas galvoti apie tai? Tik nepagalvokit kad aš nevertinu medžių. Medžiai man yra ne ką mažesnis turtas. Medžiai ne tik generuoja deguonį . Medis gali būti paukščių , voverių ar kitų gyvūnų prieglobstis ar net namai. Medžiai taipogi labai gerai kuomet kaitina ar kai siaučia vėjas. Bet kartais reikia rinktis. O darant pasirinkimus viską apgalvoti. Man norisi tikėti ,kad Šilutės savivaldybėje dirba atsakingi žmonės. Ir jų tikslas nėra betikslis medžių naikinimas. Galima tik pasiūlyti iš anksto pradėti planuoti kur ir kaip būtų galima atsodinti naujų medelių, kad bent iš dalies kompensuoti tą žalą kur teks iškirsti medžius.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą