Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vėtrungių kelias: nauja kryptis – Turkija

Publikuota: 2020 sausio 04 Kategorija: Iš'spaudos, Įvairenybės

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės delegacija užsienio partnerių – Alanijos miesto savivaldybės – kvietimu dalyvavo tradiciniame renginyje „Tarptautinė Kalėdų mugė Alanijoje”, praneša kolegos iš vienos konkuruojančios firmos.

Anot kolegų iš konkuruojančios firmos, šilutiškių delegacija ten pristatė Pamario kraštą, mokė daryti vėtrunges, kas labai sudomino Alanijos miesto gyventojus bei Turkijos lietuvių bendruomenės narius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kad jau taip, tai kitas žingsnis turėtų būti tradicinio žaidimo „Vėtrungių kelias“ plėtra: savo krašto – Mažosios Lietuvos lobius jau atradome ir pažinome, atėjo Turkijos eilė.
Šiame žaidimo etape galėtų dalyvauti visi pageidaujantys, išskyrus Šilutės rajono valdžios vyrus ir moteris, kuriems saulėtoji Turkija jau seniai atskleidė savo paslaptis.
Pastarųjų vis dar laukia jų mažai pažinti Mažosios Lietuvos lobiai.
Tad tegyvuoja „Vėtrungių kelias” ir jo naujoji kryptis – Turkija!

2 skaitytojų komentarai
Arba tai genialu,arba... 2020 sausio 5d., 08:485.20.106.18
Silutes vadovu draugyste su Turkija atrodo gana kontraversiskai,turint omeny Turkijos valdzios koju kaisiojimus Baltijos valstybems saugumo reikaluose. Arba tai genialu ir Silute taps susikalbejimo su Turkija lyderiu,arba sita draugyste prades kelti klausimu.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Reziume 2020 sausio 5d., 18:2778.62.30.243
Nuo 2007 m. tuometį merą ‘valstietį” V.Pozingį ir jo valia Šilutės valdžią paviliojo turkai (gal karšta saule, šilta jūra, svaigiu kaljanu). Nuo tada valdiškas turizmas po tariamos ‘draugystės’ širma ir vyksta. Jis atgrasus žinant apie musulmonų turkų 20a. pradžioje išžudytus milijonus krikščionių armėnų, faktiškai – genocidą. Jo pripažinti Turkija nenori. Šių laikų Turkija -spaudos laisvės smaugėja, žmogaus teisių pažeidinėtoja, Putino bendrininkė ir dėl Baltijos šalių saugumo turinti poziciją “dzin”. Šilutės valdžiai šie faktai – dzin? Tada ji – politinė trumparegė. Gilus vertybinis užkampis. Deja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą