Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Už sukčiavimą – vieneri metai nelaisvės

Publikuota: 2019 gruodžio 18 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) paskelbė nuosprendį, kuriuo pripažino kaltu Šilutės rajono gyventoją apgaule pardavus ne jam priklausantį automobilį, ir skyrė jam vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis iš įmonės paėmė paskolą ir lizingo (finansinės nuomos) sutarties pagrindu iš kitos įmonės už 7 300 Eur įsigijo automobilį „BMW X5“. Nors žinojo, kad automobilis jam nepriklauso nuosavybės teise ir neturi teisės jo parduoti, netrukus pardavė jį už beveik 4 000 Eur, nukentėjusiajam melagingai nurodydamas, kad yra automobilio savininkas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vyras teisme savo kaltę pripažino ir paaiškino žinojęs, kad jis iki kol sumokės visą lizingo sutartyje numatytą automobilio kainą yra tik automobilio valdytojas, tačiau praėjus porai savaičių po minėto automobilio įsigijimo nusprendė jį parduoti, nes šis buvo su vasarinėmis padangomis, variklio defektu. Suradęs pirkėją ir surašęs pirkimo – pardavimo sutartį, nutylėjo aplinkybę, kad šio automobilio savininkas yra ne jis. Iš gautų pinigų sumokėjo 430 Eur įmoką pagal lizingo sutartį, o likusius pinigus išleido savo reikmėms.

Teismas nusprendė, kad vyro kaltumas padarius nusikaltimą visiškai įrodyta nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, byloje esančiais dokumentais, kita bylos medžiaga.

Skirdamas bausmę teismas įvertino, kad vyras prisipažino padaręs nusikaltimą ir nuoširdžiai gailėjosi, kad jis, niekur nedirbdamas ir neturėdamas legalaus pragyvenimo šaltinio, būdamas baustas administracine tvarka už įvairius administracinius nusižengimus, taip pat teistas Lietuvos Respublikoje ir Europos Sąjungos valstybėse bei turėdamas neišnykusį teistumą už nusikaltimus nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams, tyčia padarė nesunkų analogiško pobūdžio nusikaltimą, nusikalstamais veiksmais padarytos žalos nukentėjusiajam neatlygino. Teismo vertinimu, tai rodo, kad jis linkęs daryti nusikaltimus ir tinkamų išvadų iš ankstesnių paskirtų bausmių nepadarė, toliau elgiasi nusikalstamai, įstatymų nesilaiko.

Be to, teismas patenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį. Nuteistasis turės atlyginti 4 000 Eur turtinę žalą.

Šį nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

taurages.teismai.lt inf.

Rašyti komentarą