Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ – jau šį ketvirtadienį

Publikuota: 2019 gruodžio 19 Kategorija: Gyvenimas, Pranešimai, Įvairenybės

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Jau šį ketvirtadienį, gruodžio 19 d., 12-19 val. visoje Lietuvoje VĮ Valstybinių miškų urėdija šalies gyventojams teiks šventinę dovaną – nemokamai dalins eglių šakas bei kankorėžius. Tai ne tik taupus, bet ir kūrybingas, gamtą tausojantis būdas jaukiai ir šventiškai pasipuošti savo namus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gruodžio 19 d., nuo 12 iki 19 val., visoje Lietuvoje nemokamos eglės šakos ir kankorėžiai bus dalijami pagrindinėse miestų ir miestelių aikštėse, didžiųjų prekybos centrų aikštelėse ir kt. Tikslios šakų dalijimo vietos, kurių šiemet – apie 120, nurodytos Valstybinių miškų urėdijos interneto svetainėje www.vivmu.lt.

„Džiaugiamės, kad miškininkams pavyko sukurti tokią ilgai gyvuojančią ir jaukią tradiciją – gyventojai kasmet labai laukia akcijos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Dovanodami eglutės šakas miškininkai prisideda prie šventinės nuotaikos ir džiugaus švenčių laukimo: eglutės šaką galima puošti kartu su vaikais, gaminti iš jų Kalėdų puokštes ar vainikus. Kalėdų žaisliukais bei kankorėžiais papuošta eglutės šaka taip pat džiugins ir suteiks namams šventinio jaukumo, Kalėdoms būdingo eglutės kvapo. Saugodami gamtą, ragindami rinktis ne kirstą eglutę, o šaką, puoselėjame Kalėdų tradicijas ir tuo pačiu ugdome sąmoningą vartojimą“, – sako Valstybinių miškų urėdijos direktorius Valdas Kaubrė.

Tradicinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ pirmą kartą surengta dar 2006 metais. Ją tuomet organizavo Šiaulių miškininkai, o sulaukus didelio gyventojų susidomėjimo, ši akcija apėmė visą šalį.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ kasmet pritraukia tūkstančius Lietuvos gyventojų – visoje šalyje jos metu išdalijama per 100 tūkst. eglučių šakų. Šiai iniciatyvai skirtos eglių šakos atvežamos iš kirtaviečių, taip racionaliai panaudojant miško išteklius. Kad eglės šaka išsilaikytų ilgiau, ją rekomenduojama pamerkti į indą su vandeniu.

Tiems, kurie visgi nori namuose pasipuošti Kalėdų eglutę, miškininkai rekomenduoja kreiptis į Valstybinių miškų urėdiją – šventei skirti medeliai specialiai auginami medelynuose ar tam skirtose plantacijose. Kur galima įsigyti Kalėdų eglutę – taip pat skelbiama Valstybinių miškų urėdijos interneto svetainėje.

www.vivmu.lt inf.

Rašyti komentarą