Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutėje skambėjo Renesanso laikų muzika

Publikuota: 2019 gruodžio 12 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutės kultūros ir pramogų centro nuotr.Šilutės kultūros ir pramogų centro nuotr.

Šilutės Vydūno gimnazijoje, kur remonto metu kultūrinę veiklą vykdo Šilutės kultūros ir pramogų centras, antradienį surengtas senosios muzikos koncertas „Bernelis gime Bethlehem“. Jį kultūros centro kvietimu atliko kamerinio choro „Brevis“ solistai bei tarptautinis senosios muzikos ansamblis „Morgaine“.

Prieš koncertą ansamblis „Morgaine“, kurį sudaro senaisiais muzikos instrumentais grojanti tarptautinė komanda, surengė pamoką Šilutės meno mokyklos mokiniams.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mirjam – Luise Münzel iš Vokietijos papasakojo išilginės fleitos istoriją bei kalbėjo apie jos naudojimą. Alina Rotaru, taip pat iš Vokietijos, papasakojo apie klavesiną bei pademonstravo jo galimybes. Brazilas Fernando Olivas, gyvenantis Vokietijoje, pristatė įspūdingą ir daugeliui nematytą styginį instrumentą teorbą. Vienintelis lietuvis šiame ansamblyje Darius Stabinskas papasakojo apie į nemažą smuiką panašų senąjį instrumentą viola da gamba. Muzikos besimokantiems mokiniams tokia pažintis buvo labai naudinga ir įdomi. Intrigos teikė ir tai, kad svečiai apie savo instrumentus pasakojo angliškai. Ir tai nesukėlė jiems jokių sunkumų bendraujant su šiais muzikantais.

Vėliau į koncertą susirinkusiems šilutiškiams „Brevis“ dainininkai ir „Morgaine“ muzikantai atliko programą „Bernelis gime Bethlehem“, kuri sudaryta iš vokiečių kompozitorių XVI – XVII amžiuje sukurtų Advento ir Kalėdų giesmių, kurios skambėjo Prūsijoje ir Mažojoje Lietuvoje. Šios programos meno vadovas Darius Stabinskas trumpai pristatė kūrinius bei kultūrinę tų metų Prūsijos aplinką.

Šilutės kultūros ir pramogų centro inf.

Rašyti komentarą