Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: savaitgalis bus gana šiltas, tačiau lietingas

Publikuota: 2019 gruodžio 06 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Alva Nagelytė ir Margarita Kirkliauskaitė teigia, kad žiemos sugrįžimo artimiausiu metu neverta tikėtis.

Šeštadienį orai bus drėgni ir vėjuoti. Naktį vyraus nedidelis lietus, o šalies rytuose rytmečiu galima ir silpna lijundra. Pūs stiprus pietų – pietvakarių vėjas. Pajūryje vėjo gūsiai gali siekti 15 – 16 m/s greitį, o temperatūra svyruos nuo 0 – 1 laipsnio šilumos pietryčiuose iki 1 – 3 laipsnių šilumos didžiojoje teritorijos dalyje. Prie jūros temperatūra gali šoktelėti net iki 5 laipsnių šilumos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Dieną intensyvesni lietūs numatomi rytinėje šalies pusėje. Vakarop daug kur tikėtina šlapdriba. Vėjas pakeis kryptį ir pūs iš vakarų – pajūryje gūsiai sustiprės iki 15 – 19 m/s. Dienos metu vėsiausia bus taip pat rytinėje šalies pusėje, čia temperatūra sieks nuo 1 iki 3 laipsnių šilumos, tuo tarpu šiaurės vakaruose bus 4 – 6, o pajūryje net 8 laipsniai šilumos.

Sekmadienį krituliai niekur nedings. Lietuvos rytuose ir pietryčiuose nakties metu vietomis tikėtina šlapdriba, tačiau vidurinėje ir vakarinėje šalies dalyse lis be sniego priemaišų.

„Intensyvumas link ryto mažės, o temperatūros išliks teigiamos, nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos. Tai apie nulį ar vieną laipsnį bus ten, kur kris šlapdriba, tai Alytaus, Vilniaus ir Utenos apskrityse“, – pasakojo sinoptikė M.Kirkliauskaitė.

Dieną ir toliau laikysis šilti orai – temperatūra pakils iki 2 – 7 laipsnių šilumos. Lietus intensyvės vakarinėje šalies dalyje, o pietryčiuose lis nesmarkiai arba kris dulksna. Taip pat vakariniuose rajonuose ir toliau laikysis gana stiprus, gūsingas vėjas. Gūsiai gali siekti 15 – 17, o pajūryje net 18 – 19 m/s greitį.

Pirmadienį orai ir toliau bus darganoti – lis didžiojoje Lietuvos dalyje. Naktį lietus bus intensyvesnis, o dieną vyraus nesmarkus lietus.

„Tokie aktyvesni debesys turėtų suktis ties pajūriu ir pietrytiniu Lietuvos pakraščiu, tai jeigu žvelgiant į pirmadienio dieną, ties Alytaus, Vilniaus ir Klaipėdos regionais bus gausesni palynojimai“, – teigė M.Kirkliauskaitė.

Ir toliau laikysis gana aukšta temperatūra – naktį iš sekmadienio į pirmadienį – nuo 1 iki 6, o dieną – nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptikės, sniego kitą savaitę tikėtis nereikėtų. Anot jos, antradienį lietus vietomis mainysis su šlapdriba, tačiau krituliai daugmaž tuo metu liausis ir aukšto slėgio laukas trečiadienį atneš vėsesnius, tačiau giedrus orus.

Rūta Miškinytė, 15min.lt

Rašyti komentarą