Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninės vadovybė nusilenkė gydytojui Aloyzui Citavičiui

Publikuota: 2019 gruodžio 02 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata, Žmonės

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Penktadienį Šilutės ligoninės vadovybė gydytojui otorinolaringologui Aloyzui Citavičiui įteikė padėką už profesionalumą, nepriekaištingą reputaciją ir ilgametį darbą Šilutės ligoninėje, kurioje dirbo nuo pat 1993-ųjų.

Lapkričio 29-oji buvo paskutinė LOR gydytojo A. Citavičiaus darbo diena. Jis išėjo į pensiją.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vyr. gydytojo pavaduotojas medicinai, laikinai vykdantis vyr. gydytojo funkcijas, Tomas Grenoveckas kartu su Personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Irena Erciuviene, vyr. finansininke Asta Lebeckiene padėkojo LOR gydytojui už atsidavimą darbui, linkėjo sveikatos, daugiau laiko skirti sau ir artimiesiems.

„Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Dar reikia susiprasti, kas vyksta…“, – apie permainas kalbėjo LOR gydytojas A. Citavičius, kuris neslėpė, jog išeiti nėra lengva, sunku atsisveikinti ir su kolegomis, draugais.

1978-aisiais LOR gydytojas A. Citavičius baigė tuometinį Kauno medicinos institutą ir įgijo otorinolaringologo specialybę. Po mokslų sugrįžo į gimtinę – Telšius. Įgijęs LOR specialybę, A. Citavičius įsidarbino į Telšių ligoninės Vaikų ligų skyrių, kuriame išdirbo 4 metus.

Vėliau, anot A. Citavičiaus, atsirado laisva vyriausiojo gydytojo vieta tuometinėje Pagėgių pirmojoje rajoninėje ligoninėje, kuriai jis vadovavo daugiau kaip 24 metus. Po ilgų darbo metų Pagėgiuose A. Citavičius atsisveikino su gydymo įstaiga, kuri po ligoninių pertvarkos buvo uždaryta. Tuomet A. Citavičius išvyko į Šilutę. Nuo pat 1993-ųjų iki šiol jsi Šilutės ligoninėje dirbo LOR gydytoju.

Per daugelį metų, anot LOR gydytojo, pasikeitė ne tik pacientai, kurių anuomet buvo kur kas daugiau nei dabar, bet ir Šilutės ligoninė, gydymo priemonės ir metodai.

„Pamenu dar kažkas juokavo klausdamas, koks gydytojo pagrindinis instrumentas? Ogi rašiklis. Šiuo metu gydytojo pagrindinis įrankis – kompiuteris“, – šmaikštavo LOR gydytojas.

Pokalbio metu LOR gydytojas A. Citavičius geru žodžiu minėjo kolegas, buvusius vadovus, net ir pirmuosius mokytojus, tarp kurių ir buvusi Šilutės ligoninės LOR gydytoja Vida Stauskienė, abdominalinės chirurgijos gydytojas Vytautas Žvirblis. Paragintas chirurgo V. Žvirblio, A. Citavičius įgijo ir antrąją savo specialybę – tapo endoskopuotoju.

„Tuomet pasijutau tikru gydytoju. Tai sudėtinga procedūra, galėjau žmogui iš tikrųjų padėti. Kiek visko tada buvo: ir opų, ir situacijų nedėkingų… O ausų kabinete viskas daug paprasčiau“, – sakė LOR gydytojas.

Žinoma, LOR gydytojas A. Citavičius gražiausiais žodžiais minėjo ir savo auklėtinius, kurių taip pat buvo ne vienas. Pavyzdžiui, savo patirtimi ir žiniomis A. Citavičius dalijosi su šiuo metu Šilutės ligoninėje dirbančiu abdominalinės chirurgijos gydytoju Pauliumi Vaitiekūnu. Nors ilgai ir neteko chirurgui P. Vaitiekūnui dirbti kartu su A. Citavičiumi, tačiau jis tvirtino, kad A. Citavičius – nuoširdus ir paprastas žmogus. Jam LOR gydytojas paliko malonaus ir rūpestingo gydytojo įspūdį.

Per 50 gydytojo A. Citavičiaus darbo metų, atmintyje išliko tik geri ir džiaugsmingi prisiminimai apie gydymo įstaigas, kuriose konsultavo ir gydė žmones, kolegas, su kuriais kartu dirbo, jų rūpestį ir pagalbą. A. Citavičius dėkingas gyvenimui už sutiktus žmones ir įgytą patirtį.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą