Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kviečia mokinukus pasinerti į praeitį

Publikuota: 2019 lapkričio 26 Kategorija: Gyvenimas, Tradicijos, Švietimas

www.silutekpc.lt nuotr.www.silutekpc.lt nuotr.

Šilutės kultūros ir pramogų centras siūlo dvi švietėjiškas Kultūros paso programas: „Aš, kultūra ir vėjas“ bei „Iš žaidimų istorijos: sužinok ir išbandyk“.

Norintieji sužinoti apie Kuršių marių senųjų laivų – kurėnų – vėtrunges ir pabandyti jas patiems susikurti turėtų registruotis į programą „Aš, kultūra ir vėjas“. Per 45 šios pamokėlės minutes pradinukai sužinos apie vėjus, kurie buvo pagrindiniai laivų varikliai. Jų krypčiai nustatyti ir buvo naudojamos ant stiebų iškeltos puošnios vėtrungės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Mokinukai ne tik sužinos apie šias senąsias vėtrunges, bet pagal savo norą ir sugebėjimus pabandys popieriuje kurti savo. Be to, visi gaus ir dovanų – po suvenyrinę vėtrungę, kurią jau namuose liks tik išpuošti pagal savo norus.

Programoje „Iš žaidimų istorijos: sužinok ir išbandyk“ pristatomi tradiciniai lietuvių liaudies žaidimai, jų atsiradimo istorija. Mokinukų grupėms bus surengtos tradicinių žaidimų rungtys – visa tai bus išmėginama pačių dalyvių.

Akademinės valandos trukmės užsiėmimo metu laiko traukinuku žaidėjai bus nukelti į daugiau nei prieš šimtą metų vykusius laikus, kuomet vaikai kaimuose tarnavo piemenėliais. Laisvą laiką šalia ganomų gyvulių jie leisdavo žaisdami. Daugelyje jų žaidimų buvo naudojami įvairūs čia pat gamtoje pasitaikantys dalykai: lazdos, akmenys, akmenėliai, medžio stuobriai ir pan. Užsiėmimo „Iš žaidimų istorijos: sužinok ir išbandyk“ metu bus prisiminti tie žaidimai, panaudojant čia pat gamtoje esantys daiktai. Šios programos pabaigoje kiekvienas dalyvis gaus po dovanėlę, kuri ir primins piemenėlius, jų žaidimus bei senuosius laikus.

Registracija – http://www.silutekpc.lt/paslaugos/kulturos-paso-programos/.

www.silutekpc.lt inf.

Rašyti komentarą