Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: žinios, greitis ir azartas literatūriniame žaidime „Dar vieni metai, prabėgę kartu su knyga“

Publikuota: 2019 lapkričio 22 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

A. Plotnikovo nuotr.A. Plotnikovo nuotr.

Lapkričio 20 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko literatūrinis žaidimas „Dar vieni metai, prabėgę kartu su knyga“, skirtas visiems, besidomintiems literatūrine kūryba.

Dalyviai, iš anksto subūrę ir užregistravę savo komandą, turėjo puikią galimybę ne tik pasitikrinti žinias apie knygas, jų autorius, knygų personažus, atpažinti pagal knygas ekranizuotus filmus, bet ir pasisemti naujų žinių, turiningai, linksmai praleisti laiką kartu su draugais, kolegomis bei laimėti prizus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šešios komandos, sudarytos iš 6–7 narių, varžėsi tarpusavyje. Atsakinėjo į pateiktus klausimus, susijusius su skaitymu, biblioteka, literatūros klasika, šių dienų literatūra. Keturiuose žaidimo turuose buvo pateikta po 10 įvairių klausimų su galimais šešiais atsakymų variantais. Galbūt ne visi buvo girdėję apie literatūros žanrą, vadinamą „šiurpės“, ar garsaus XIX a. prancūzų rašytojo Onorė de Balzako besaikę priklausomybę kavai, ar šiuo metu populiariausią lietuvių rašytojos knygą, labiausiai pageidaujamą skaitytojų.

Įvertinus visų turų rezultatus literatūrinio žaidimo nugalėtojais tapo Šilutės Vydūno gimnazijos komanda „Mėlynieji“, surinkusi daugiausiai teisingų atsakymų taškų. Antrąja ir trečiąja vietomis, surinkę po lygiai teisingų atsakymų taškų, draugiškai pasidalino Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojų komanda „Geltonieji“ ir Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytojų komanda „Oranžiniai“. Be abejo, ne tik pirmosios trys nugalėtojų komandos, bet ir visos kitos literatūriniame žaidime dalyvavusios komandos buvo apdovanotos prizais.

Pasibaigus žaidimui visi žaidėjai buvo pakviesti išbandyti savo atidumą, kantrybę, atkaklumą ir azartą dėliojant gan nelengvas, Lietuvos žymių dailininkų paveikslų reprodukcijų dėliones. Šios dėlionės – tai maloni, intriguojanti, edukacinė projekto dalis, parengta kraštietės žurnalistės, redaktorės, fotomenininkės Lilijos Valatkienės. Tai yra tarsi šios autorės fotografijų parodos „Išrinktieji“, kuri šiuo metu eksponuojama Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (I aukštas, Tilžės g. 10), dalis. Maloniai kviečiame iki gruodžio 2 dienos apsilankyti bibliotekoje ir išbandyti fotomenininkės parengtą edukacinę dėlionę.

Literatūrinis žaidimas „Dar vieni metai, prabėgę kartu su knyga“ organizuotas įgyvendinat projektą „Su knyga į – pažinimą“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Dalia Pupšytė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Ainoro Plotnikovo nuotr.

Rašyti komentarą