Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šojaus dvaras nusidažė purpurine spalva

Publikuota: 2019 lapkričio 14 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Šilutėje

H. Šojaus muziejaus nuotr.H. Šojaus muziejaus nuotr.

Purpurinė banga – aštuoniolikoje Lietuvos miestų ir rajonų.

Šiemet minimos jubiliejinės – 10-osios – Pasaulinės neišnešiotų naujagimių dienos metinės. Ta proga Šilutės rajono savivaldybė sulaukė kvietimo prisidėti prie šios datos paminėjo ir visą savaitę – lapkričio 13–20 dienomis – purpurine spalva apšviesti kokį nors miesto simbolį.

Lapkričio 13-osios vakarą Šilutė solidarizavosi su visu pasauliu ir purpurine spalva apšvietė miesto pasididžiavimą – Hugo Šojaus dvarą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Purpurinė spalva skleidžia žinią visuomenei apie neišnešiotą naujagimį, priešlaikinį gimdymą, jo priežastis, problemas ir pavojus. Lietuvoje pernelyg anksti gimusių kūdikių problema yra labai aktuali: Lietuvoje gimsta apie 5,5 proc. ankstukų, o tai yra apie 1 500 naujagimių kasmet. Per 50 metų neišnešiotų naujagimių šeimų bendruomenę sudaro apie 300 000 žmonių.

Lietuvoje ankstukais rūpinasi neišnešiotų naujagimių asociacija „Neišnešiotukas“. Tai pirmoji organizacija mūsų šalyje, siekianti suburti neišnešiotų naujagimių šeimas, medikus ir politikus į stiprią paramos bendruomenę.

Trečiadienio vakarą aštuoniolikoje Lietuvos miestų ir rajonų purpurine spalva nusidažė net dvidešimt pastatų. Vilniuje purpurine spalva aštuonias dienas švies Žvėryno tiltas. Purpurine spalva taip pat sužibo Vilniaus bei Klaipėdos rajonų ir Šiaulių, Marijampolės, Klaipėdos, Pasvalio, Kretingos, Pagėgių, Visagino miestų savivaldybės, Kauno ir Anykščių kultūros centrai, Palangos koncertų salė, Radviliškio miesto seniūnijos pastatas, Vilniaus raj. socialinių paslaugų centras, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Skuodo Švc. Trejybės bažnyčia, Šilutės Hugo Šojaus dvaras bei Jonavos Šviesos bokštas ir Šviesos takas Sąjūdžio aikštėje.

Parengta pagal www.silute.lt ir neisnesiotukas.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
1instaliuojantis1 2019 lapkričio 14d., 15:335.20.107.167

mano meno empatija nelaimingom mamom nebemirksint Musomelio Germanijos GMO pakabinamom lubom

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Va 2019 lapkričio 16d., 07:3078.60.133.233

Tai,kad venckienės gaujos spalva.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą