Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Augalams dengti – nemokamos eglių šakos

Publikuota: 2019 lapkričio 05 Kategorija: Pranešimai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Du lapkričio penktadienius iš eilės – lapkričio 8 ir 15 dienomis – VĮ Valstybinių miškų urėdijos miškininkai kviečia gyventojus į mišką: pasiimti paruoštų eglės šakų ir jomis apsaugoti augalus nuo artėjančių žiemos šalčių. Ar išgyvens augalai staiga užėjusius šalčius, dažnai priklauso ne tik nuo lauko temperatūros, bet ir nuo augalo bei jam suteiktų sąlygų, o eglės šakos yra vienas seniausių, laiko patikrintų būdų per žiemą išsaugoti lepesnius sodo ir daržo augalus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Minėtomis dienomis nuo 8 iki 15 val. Valstybinių miškų urėdija eglišakius dalins nemokamai visoje Lietuvoje.

„Eglišakių, skirtų augalams dengti, dalijimo akciją Valstybinių miškų urėdija organizuoja antrą kartą. Pernai ją vykdėme šakas dalindami prie girininkijų, kurių visoje Lietuvoje yra 337, administracinių pastatų. Akcija susilaukė išties nemažo gyventojų susidomėjimo – miškininkai ne kartą vyko į mišką ir pildė paruoštų šakų atsargas. Tad šiemet, gyventojų patogumui, šakas ruošime ir dalinsime miške“, – sako laikinai Valstybinių miškų urėdijos direktoriaus pareigas einantis Valdas Kaubrė.

Visoje Lietuvoje rengiama akcija gyventojai raginami elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką. Miškininkai primena, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisykles ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama bauda.

Miškininkai ruoš šakas kirtavietėse retindami mišką arba nugenės nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.

www.vivmu.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Loreta 2019 lapkričio 20d., 20:0890.140.179.212

Laba diena.Noretusi,kad šakų būtų galima įsigyti miškų ūrėdijoje,nes neaišku kur į mišką važiuoti,o ir jei neužskaitei skelbimo tai ir nėra galimybės gauti .O ir dvi dienos tikrai mažai.Ačiū

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą