Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: įsibrovimas į juvelyrių dirbinių parduotuvę – kaip iš filmo

Publikuota: 2019 lapkričio 04 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Vagys į parduotuvę įžengė per spintą ir liko nepastebėti.

Šilutėje įsilaužimo į juvelyrinių dirbinių parduotuvę įkarštyje galima buvo susidaryti įspūdį, kad nusikaltimo vietoje pasidarbavo vaiduokliai. Tačiau atidžiau apžiūrėjus sidabro ir aukso salone esančią spintą, naktinės vagystės scenarijus nebeatrodė fantastinis.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Būtent į šią brangenybių parduotuvę nusikaltėliai brovėsi 2015-ųjų rugpjūtį. Tuomet jie pribloškė įžūlumu ir brutalumu: apsiginklavę kirviais ir dujomis, įsiveržė į saloną pačiame miestelio centre dienos metu, nesibaimindami policijos nuovados kaimynystės.

Šįkart nusikaltimas, priešingai, nustebino subtiliu, originaliu įsilaužimo planu: jokio bereikalingo triukšmo, agresijos, ir pakankamai laiko susižerti grobį.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1 val., prie šios parduotuvės atskubėjo saugos tarnybos ekipažas, nes suveikė signalizacija.

Apsaugininkai užėjo vidun ir kruopščiai apžiūrėjo patalpas. Nei durys, nei langai, nei vitrinos, nei lubos ar sienos neatrodė apgadintos. Niekas nebuvo pavogta. Tad vienintelis įspūdis, kuris susidarė tikrintojas – judesio daviklis suveikė per klaidą. Signalizacija buvo išjungta, aktyvuotas jos budėjimo režimas ir apsaugininkai iš šio objekto išvyko.

Tik vėliau paaiškėjo, kas tomis minutėmis liko nepastebėta.

Pasirodo, nusikaltėliai pirmiausiai buvo įsibrovę į tame pastate esančią kitą parduotuvę – joje prekiaujama kojinėmis, tad apsaugos lygis ten, žinoma, paprastesnis. Abi parduotuves sieja viena siena. Įsilaužėliai ėmėsi ardyti pertvarą. Galbūt atsitiktinai, o galbūt pagal nusikaltėlių turėtą gudrų tarsi filmuose planą, anga sienoje atsirado kaip tik toje vietoje, kur juvelyriniame skyriuje stovi spinta.

Vagys išlaužė ir spintos nugarėlę. Atsidūrę spintoje, jie atsidarė jos duris ir pateko į aukso bei sidabro saloną.

Suveikė judesio daviklis ir įsijungė signalizacija.

Įsilaužėliai vėl nėrė į spintą, gražiai užverdami jos duris, o tada – į kitą patalpą ir galbūt atsitraukė saugiu atstumu nuo nusikaltimo vietos, prieš tai nepamiršę padaryti esminio dalyko – sumaniai, be fizinio niokojimo, neutralizavo judesio daviklį.

Kai apsaugininkų patikra baigėsi, įsilaužėliai galėjo ramiai sugrįžti į patalpas ir kurį laiką jose šeimininkauti, kraudami į krepšius brangų grobį.

Tiesa, to laiko nebuvo marios. Mat ir šio salono pardavėja, sužinojusi apie suveikusią signalizaciją, nelaukdama ryto nutarė atvykti į savo darbo vietą bei joje apsidairyti.

Moteris tada ir pamatė, kad dalis prekių yra pagrobta.

Teigiama, kad pavogta sidabro juvelyrinių dirbinių. Aukso nusikaltėliai nepaėmė. Gali būti, kad būtent pardavėjos atvykimas sujaukė įsilaužėlių bemaž tobulą planą.

Dėl naktinės vagystės padaryti nuostoliai dar skaičiuojami. Policija pradėjo tyrimą ir ėmėsi įtariamųjų paieškos.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą