Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismas išteisino piktnaudžiavimu tarnyba kaltintą pareigūnę

Publikuota: 2019 spalio 17 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas išteisino pareigūnę, kuri buvo kaltinama tuo, kad savo giminaičiui, dirbusiam maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje, atskleidė informaciją apie jam pradėtą ikiteisminį tyrimą ir planuojamus atlikti procesinius veiksmus.

Moteris savo kaltės nepripažino ir posėdžių metu teigė, kad apie ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų preparatų platinimo apskritai sužinojo tik apklausiama ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir niekada jokiais būdais nepranešė savo giminaičiui apie galimus patikrinimus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pasak teismo, byloje nėra jokių patikimų ir neginčijamų įrodymų, jog kaltinamoji pokalbių telefonu ir susitikimų metu suteikė giminaičiui informaciją apie ikiteisminį tyrimą. Taip pat išteisinamajame nuosprendyje pažymėta, kad byloje nėra jokių įrodymų, jog inkriminuojamo nusikaltimo padarymo dieną pareigūnės giminaitis nelegaliai dirbo maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje Šilutėje. Atlikus visų byloje surinktų įrodymų vertinimą padaryta išvada, kad pareigūnė yra kaltinama įspėjusi giminaitį apie būsimus procesinius veiksmus, kurie nurodytą dieną apskritai net nebuvo planuoti ir kurių negalėjo numatyti pats ikiteisminį tyrimą, kurio duomenų atskleidimu kaltinama moteris, atlikęs pareigūnas. Apygardos teismas nenustatė, kad pareigūnė piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ar atskleidė ikiteisminio tyrimo duomenis be bylą tiriančio ikiteisminio tyrimo pareigūno ir prokuroro leidimo.

„Kaltinimo teiginiai, jog kaltinamoji įspėjo savo giminaitį apie būsimus procesinius veiksmus ikiteisminiame tyrime – planuojamą kratą maisto papildų sportui ir sveikatai parduotuvėje, apskritai prasilenkia su elementaria logika, nes tuometinėje tyrimo stadijoje jį atliekantys pareigūnai neturėjo jokių duomenų nei apie kaltinamosios giminaitį, nei apie parduotuvės savininką ir maisto papildų parduotuvę ir jokių panašaus pobūdžio veiksmų neplanavo,“ – pažymima teismo nuosprendyje.

Šį nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

klat.teismas.lt inf.

Susijęs: „tv.lrytas.lt: sūnėną nuo policijos sukusi tyrėja dabar teisiama pati (video)“

2 skaitytojų komentarai
Geras 2019 spalio 18d., 10:0984.15.184.5
išeina, kad perspėjo apie tai, ko tyrėjai dar nebuvo suplanavę :-D

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

Blogas 2019 spalio 21d., 17:495.20.107.167

ne tas išeinantis, kuris pareina nuo gerai įeinačio, alia tas kur pro šalį…:(

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą