Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VE.lt: sunkvežimį tempę baldininkai nustebino patys save

Publikuota: 2019 spalio 05 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos, Rajone

E. Jankausko, VE.lt, nuotr.E. Jankausko, VE.lt, nuotr.

Šią vasarą Malyje misiją atlikę 5 Lietuvos kariai, nutempę 20 tonų sveriantį sraigtasparnį, įkvėpė tautiečius. Antradienį Šilutės rajone įsikūrusioje įmonėje „Germanika“ 5 vyrai tikino pranokę patys save – jie nutempė keliais šimtais kilogramų už sraigtasparnį sunkesnį sunkvežimį.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Viena stipriausių mūsų vertybių – aistra laimėti. Pamatę televizijoje Lietuvos karių Malyje priimtą iššūkį patempti 20 tonų sveriantį sraigtasparnį nusprendėme pagerinti rezultatą. Turime daug sportiškų vyrukų, kurie laisvu metu daug treniravosi ir šiandien parodys, ką išmoko“, – žurnalistams antradienį pasakojo SBA grupei priklausančios bendrovės „Germanika“ vadovas Rolandas Baltuonis.

Visas svoris, kurį tempė vyrai, siekė bemaž 20 tonų ir 200 kilogramus. Tempiamas sunkvežimis svėrė apie 14 tonų. Į jį buvo įkrautas daugiau nei 6 tonas sveriantis krovinys. „Tai – mūsų įmonės pagaminta produkcija“, – kalbėjo R. Baltuonis.

Sunkvežimį tempę „Germanikos“ darbuotojai sakė, kad iššūkis pirmomis dienomis jiems atrodė išties sunkus, tačiau pastangos treniruojantis atnešė ir pirmuosius vaisius.

„Treniravomės apie 4 kartus. Pirmą kartą du kolegos mėgino patraukti 5 tonas sveriantį keltuvą ir jiems visai neblogai pasisekė. Taigi, patikėjome, kad galime patraukti ir sunkvežimį. Vis didinome svorį ir pagaliau ryžomės jį traukti kitų žmonių akivaizdoje“, – apie pasiruošimą įveikti iššūkį kalbėjo „Germanikos“ planavimo vadybininkas Marius Norkus.

Pradėję tempti sunkvežimį galiūnai netruko jį išjudinti iš vietos. Atrodė, kad sulig kiekvienu centimetru jis vis greitėja. Netruko nė pusės minutės, kai buvo įveiktas suplanuotas atstumas.

„Galiu pasakyti, kad sunkiausia buvo pradžia ir tas pasiruošimas. O dabar metame iššūkį kitoms įmonėms ir visai Lietuvai“, – sakė sunkvežimį tempęs įmonės „Germanika“ gamybos vadovas Romualdas Galdikas.

Tai, kad didelis krūvis kūnui teko pradžioje, patvirtino ir kiti galiūnai. „Man taip pat sunkiausia buvo pradžia, o vėliau viskas įvyko savaime. Viskas vyko itin sklandžiai. Ko gero, mes patys nesitikėjome tokio starto. Negalima sakyti, kad tai buvo per lengvas svoris. Čia mes labai gerai pasiruošę„, – tikino įmonės vyr. operatorius Laimonas Vasiliauskas.

Vyrai tikino, kad tempdami sunkvežimį vadovavosi tam tikromis taisyklėmis – pradžioje sunkvežimį stengėsi tik išjudinti, o kai jis ėmė riedėti, šiek tiek atsikvėpė, tačiau vadžių nepaleido.

Jonas Valaitis, VE.lt

Rašyti komentarą