Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mokslo konkursas „Išmanioji Diena“ kviečia varžytis moksleivius iš visos Lietuvos

Publikuota: 2019 rugsėjo 30 Kategorija: Be rubrikos

Nacionalinės moksleivių akademijos (toliau – NMA) rengiamas mokslo konkursas 9-12 klasių moksleiviams jau ketvirtus metus kviečia varžytis net 7 disciplinose. Unikalus ir vienintelis tokio tipo konkursas visoje Lietuvoje vyks jau spalio 10 d.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaip teigia konkurso organizatoriai, tokių iniciatyvų poreikį patvirtina ir aktyviai į konkursą įsitraukę šalies mokytojai ieškantys įtraukiančių būdų perteikti žinias.

„Šis konkursas bėga nuo pasenusio žinių patikrinimo konkurso formato ir skatina moksleivius domėtis STEM (tiksliaisiais bei technologiniais) mokslais bei pajusti atradimo džiaugsmą. Internete vyksiantis mokslo iššūkis iš mokinių pareikalaus ne enciklopedinių žinių, o gebėjimo mąstyti ir pasinaudojant mokykloje įgytomis žiniomis išmaniai spręsti pateiktas problemas“, – teigia konkurso organizatorius Tomas Šiurna.

Vienas iš pagrindinių konkurso pranašumų – užduotys iš 7 mokslų kategorijų: matematikos, informatikos, fizikos, chemijos, biologijos ir ekonomikos bei bendrojo išsilavinimo. Šiuo atveju moksleiviai ne tik rungtyniauja tarpusavyje, bet ir palygina skirtingose disciplinose sukauptas žinias bei gebėjimus.

Po konkurso sistemoje dalyviai galės matyti savo surinktus taškus, teisingus ir klaidingus atsakymus, palyginti savo surinktus taškus su mokyklos, rajono, miesto ar net visos Lietuvos vidurkiais.

T. Šiurna pasakoja, jog konkurso laukia ne tik dalyviai, bet ir jų mokytojai.

„Maloniai nustebino ne tik moksleivių, tačiau ir mokytojų aktyvumas. Artėjant konkurso datai mokytojai mums rašo ir domisi, ar šiemet galės pakviesti savo moksleivius registruotis. Tai nuteikia išties maloniai ir rodo mokytojų norą ieškoti naujų būdų mokyti mūsų jaunąją kartą“.

Organizatoriai kviečia 9-12 klasių moksleivius registruotis į konkursą - https://www.ismaniojidiena.lt.

Konkursas vyks spalio 10 d. nuo 9 iki 15 valandos. Viską vainikuos baigiamasis renginys spalio 26 d. Vilniuje, ISM vadybos ir ekonomikos universitete.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą