Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Tvarkiečiai“ saviškių nelaimėje nepalieka

Publikuota: 2019 rugsėjo 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Šiandien S. Šeputis išvengė balsavimo dėl jo atleidimo iš pareigų. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šiandien S. Šeputis išvengė balsavimo dėl jo atleidimo iš pareigų. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Balsavimas dėl Šilutės rajono savivaldybės tarybos socdemo Sigito Šepučio atleidimo iš užimamų mero pavaduotojo pareigų atidėtas.

Iniciatyvos pristabdyti tarybos opozicionierių užkurtą interpeliacijos vicemerui mašiną ėmėsi „tvarkiečių“ frakcija, ketvirtadienio posėdžio pradžioje pasiūliusi sprendimo projektą dėl S. Šepučio atleidimo iš mero pavaduotojo pareigų išbraukti iš tos dienos posėdžio darbotvarkės.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nors opozicionieriai ir prieštaravo tokiam manevrui, tačiau palaikymo iš valdančiosios koalicijos jie nesulaukė – 14 tarybos narių (iš 25) balsavo už tai, kad šis sprendimo projektas tądien nebūtų svarstomas.
Prieš sprendimo projekto išbraukimą iš posėdžio darbotvarkės balsavo 10 tarybos narių.
Tiek pat – 10 tarybos narių praėjusią savaitę pasirašė pareiškimą dėl nepasitikėjimo vicemeru.
Anot jų, šių metų balandžio 25 d. posėdžio metu, svarstant dėl jo paskyrimo į vicemero pareigas, S. Šeputis suklaidino tarybos narius neatsakydamas į daug kartų įvairia forma užduotą klausimą, ar jam yra pritaikyta kokia nors kardomoji priemonė, pvz., rašytinis pasižadėjimas neišvykti ar kitaip suvaržyta jo laisvė.
Esą vėliau paaiškėjo, kad kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti – jam buvo pritaikyta Specialiųjų tyrimų tarnybos tiriamoje baudžiamojoje byloje.
„Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė rugsėjo 17 d. str. „Susvyravo Šilutės vicemero kėdė“.
S. Šeputis šiandien teigė, kad balandžio 25 d. jis ir pats nežinojo, kad jam vis dar taikoma kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Esą jis manęs, kad ši kardomoji priemonė jam buvo panaikinta, kai baigėsi jo nušalinimas nuo pareigų praėjusių metų pabaigoje („Šeputis grįžo“), ir tik vėliau, kai pats pasidomėjo, sužinojęs, kad jo laisvė vis dar suvaržyta.
Anot vicemero, jis nesijaučia kaltas dėl opozicionierių jam metamų kaltinimų.
Nepaisant to, S. Šeputis norėtų, kad taryboje nebūtų balsuojama dėl jo atleidimo iš pareigų „nei šiandien, nei vėliau“.
Vis dėlto panašu, kad taškas šioje istorijoje dar nepadėtas.

3 skaitytojų komentarai
Šilutiškis 2019 rugsėjo 26d., 17:36188.69.198.14
Šaunuoliai,
Gavote mūsų pasitikėjimą, ir pateisinkite jį. Po 4 metų spręsime iš naujo. Kol kas ačiū. Žadėti darbai eina. Nu dabar laukiu kontraatakos:) .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 13

Atsakyti

Jons 2019 rugsėjo 26d., 18:3978.62.19.129
Gėda Šeputi!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 16 Thumb down 18

Atsakyti

algimantas 2019 rugsėjo 28d., 05:4784.15.189.231
na Tvarkiečiai verti pagyrimo , kad saviškio ” nemeta po tanku ” . Bet šioje istorijoje daugeliui turbūt niekingai atrodo tai , kad toks teisuolis , visuomenininkas Jurjonas , pritapęs prie LOVIO ir pats pradėjo pagal to LOVIO įstatymus gyventi (nekalbu jau apie Žebelienę ir kt ale ” žmonių valdžios ” atstovus ) GĖDA (Tai mano ir mano aplinkos nuomonė)

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 8

Atsakyti

Rašyti komentarą