Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kitąmet prašymai skirti dalį pajamų mokesčio paramai – tik elektroniniu būdu

Publikuota: 2019 rugsėjo 19 Kategorija: Pranešimai

Mažinama paramai galima skirti pajamų mokesčio dalis.

Nuo 2020 m. sausio 1 d. prašymus pervesti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams ir (arba) politinėms partijoms gyventojai galės pateikti tik elektroniniu būdu per Valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau — VMI) Elektroninio deklaravimo sistemą (toliau — EDS).

Atsiųsti paštu ar pateikti tiesiogiai VMI popieriniai prašymai nebus nagrinėjami.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Prašymus gyventojai (ar jų atstovai) per EDS galės pateikti ne tik savarankiškai, bet ir atvykę į bet kurią apskrities valstybinę mokesčių inspekciją, kur tai padaryti jiems padės VMI darbuotojai. Gyventojai galės pasinaudoti ir viešais interneto prieigos taškais (toliau — VIPT), esančiais valstybinėse miestų bei rajonų bibliotekose, kuriuose, prisijungę prie EDS, turės galimybę pateikti prašymus elektroniniu būdu. Kaip ir kasmet, VMI darbuotojai tam tikru laiku atvyks į VIPT ir padės gyventojams pateikti prašymus ir pajamų mokesčio deklaracijas.

Aktualią informaciją, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei vizualines priemones galima rasti ir specialioje VMI svetainės skiltyje, kuri bus nuolat papildoma.

Įgyvendinus mokesčių reformą, darbo užmokestis padidintas 1,289 karto (iki mokesčių) ir pakeistas gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifas, pasikeitė ir gyventojų paramai skiriamos GPM dalys:

Paramos gavėjams (tarp jų ir meno kūrėjams, išskyrus profesines sąjungas ar jų susivienijimus) bus galima skirti iki 1,2 proc. GPM (anksčiau buvo 2 proc.);

Politinėms partijoms — iki 0,6 proc. GPM (anksčiau buvo 1 proc.);

Profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams — iki 0,6 proc. GPM (anksčiau buvo 1 proc.).

Parengta pagal VMI inf.

Rašyti komentarą