Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejams: Nemuno žemupio polderiuose gaudyti karšius bus galima visus metus

Publikuota: 2019 rugsėjo 10 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

am.lrv.lt nuotr.am.lrv.lt nuotr.

Keičiasi limituotos žvejybos tvarka.

Rugsėjo 16 d. įsigalios patikslinta Limituotos žvejybos vidaus vandenyse organizavimo ir vykdymo, limituotos žvejybos reguliavimo priemonių ir sąlygų nustatymo, paskelbimo ir atšaukimo tvarka. Ji pakeista atsižvelgus į Mėgėjų žvejybos tarybos ir žvejų mėgėjų siūlymus.

Daugiausia limituotos žvejybos nuostatų patikslinta siekiant kompensuoti nepalankių klimato sąlygų – sausros ir šiltėjančio klimato – poveikį lašišinėms žuvims.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Paprastai lašišos į Nemuną, Nerį atplaukia jau liepą. Čia jos praleidžia du-tris mėnesius, kol patraukia į nerštavietes. Norint, kad tas nerštavietes pasiektų kuo daugiau lašišų, uždrausta jas žvejoti vasaros laikotarpiu. Jeigu igi šiol lašišas ir šlakius, įsigijus žvejybos kortelę jų žvejybai, leidžiama gaudyti visus metus, išskyrus jų neršto laiką, tai pagal naująją tvarką leidžiama žvejoti po neršto grįžtančias į jūrą lašišas nuo gruodžio 25 d. iki balandžio 30 d., o plaukiančias neršti – nuo rugsėjo 1 d. iki spalio 15 d.

Nuo gegužės 1 d. iki rugpjūčio 31 d. nebus galimybės įsigyti leidimų lašišų žvejybai.

Įsigaliojus naujajai tvarkai, Nemune bus draudžiama žvejoti neršti traukiančias lašišas ir šlakius, o leidžiama žvejoti tik į jūrą grįžtančias lašišas nuo gruodžio 25 d. iki balandžio 30 d. Nuo gegužės 1 d. iki gruodžio 25 d. lašišų ir šlakių žvejyba Nemune draudžiama.

Nedraudžiamu laikotarpiu šias žuvis bus leidžiama žvejoti dviem valandomis ilgiau. Žvejybą bus galima pradėti likus valandai iki saulės patekėjimo, o užbaigti – valandą po saulės laidos (dabar leidžiama žvejoti nuo saulės patekėjimo iki laidos).

Vilnioje nuo žiočių iki Rokantiškių užtvankos ir Žeimenoje nuo žiočių iki Lakajos žiočių privaloma paleisti visus sugautus kiršlius, marguosius upėtakius, lašišas ir šlakius.

Gera naujiena žvejosiantiems Merkio aukštupyje, kur organizuota limituota upėtakių ir kiršlių žvejyba. Jie galės įsigyti žvejo mėgėjo korteles ne tik vienai dienai, bet ir savaitei. Tik parą galiojantys leidimai sukeldavo nepatogumų norintiems ilgiau apsistoti prie Merkio ir pažvejoti.

Nuo šiol Nemuno žemupio polderiuose žvejai mėgėjai galės gaudyti karšius visus metus. Kaip ir iki šiol, šias žuvis bus draudžiama žvejoti nuo balandžio 20 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioninio parko upėse ir kituose vandens telkiniuose, išskyrus polderius.

Atsižvelgus į mokslininkų rekomendacijas, iš vandens telkinių, kuriuose organizuojama karpių limituota žvejyba, išbrauktas Joskučio ežeras (Ignalinos r.) ir įrašyti 5 nauji tvenkiniai.

am.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą