Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės jaunieji savanoriai – pirmieji Lietuvoje

Publikuota: 2019 rugpjūčio 30 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

www.silute.lt nuotr.www.silute.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija 2018 m. patvirtino ir Lietuvoje pradėjo veikti Jaunimo savanoriška tarnyba, kuri pirmą kartą pakvietė jaunuolius nuo 14 m. iki 29 m. atlikti savanorišką tarnybą pasirinktoje organizacijoje ir gauti įgytų kompetencijų pripažinimą.

Jaunimo savanoriškos tarnybos modelis numato sistemingą savanorišką veiklą ne mažiau kaip 6 mėnesius po 40 val. (iš viso ne mažiau 240 val.).

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, jaunimo savanorišką veiklą organizuojančios ir savanorius priimančios organizacijos, jų atstovai yra akredituojami Jaunimo reikalų departamente.

Šilutėje savanoriška tarnyba startavo 2019 m. sausio 15 d. Dešimt jaunuolių pasirinko ilgalaikę savanorystę ir 6 mėn. savanoriavo Šilutės senelių namuose bei Šilutės kultūros ir pramogų centre. Keturi jaunuoliai, atlikę ilgalaikę savanorystę, pasinaudojo galimybe ir stodami į Lietuvos aukštąsias mokyklas gavo papildomai po 0,25 balo. Šilutiškiai jaunimo savanoriai pirmieji tokie Lietuvoje.

Ta proga Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Tomas Budrikis iniciavo savanorių susitikimą. Jo metu jaunuoliai ne tik pasidalino savanorystės metu patirtais įspūdžiais, vieningai kalbėjo apie šios idėjos naudą, bet ir buvo apdovanoti specialiais pažymėjimais bei prizais. Savanoriais džiaugėsi ir įstaigų, kuriose jaunimas lankėsi, vadovai.

Šiuo metu savanoriais galima būti Šilutės atviroje jaunimo erdvėje, Šilutės Hugo Šojaus muziejuje, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, Kintų pagrindinėje mokykloje, Kintų Vydūno centre, Nemuno deltos regioniniame parke, Šilutės senelių namuose ir Šilutės socialinių paslaugų centre.

www.silute.lt inf.

Rašyti komentarą