Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės bibliotekoje lankėsi profesorius Liudas Mažylis

Publikuota: 2019 rugpjūčio 20 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Rugpjūčio 16 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko fotografijų parodos „Diena, tapusi istorija: VDU profesoriaus Liudo Mažylio, radusio Vasario 16-osios Akto originalą, gyvenimo akimirkos“ pristatymas ir susitikimas su Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesoriumi, Europos Parlamento nariu Liudu Mažyliu, išgarsėjusiu per dieną, kai Vokietijos diplomatiniame archyve surado vieną iš Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalų.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Renginį vedė ir profesorių kalbino Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Sandra Tamašauskienė. Jai pasiteiravus svečio, kaip pavyko surasti Vasario 16-osios Akto originalą, profesorius atsakė, jog labai aiškiai nuo pat pradžių suprato, kad Lietuvos Nepriklausomybės Akto vieta yra susijusi su Vokietija, todėl kreipėsi į Vokietijos valstybės archyvą su klausimu, ar būtų galima pradėti paieškas. Profesorius buvo labai maloniai nustebintas, nes gavo geranorišką sutikimą. Beliko kreiptis į Vokietijos užsienio reikalų ministerijos politinį archyvą, susitarti dėl vizito, kuris įvyko kovo 29 dieną. Ten ir pavyko rasti Vasario 16-osios Akto originalą lietuvių kalba.

Literatė Dalia Žibaitienė renginio metu perskaitė savo sukurtą eilėraštį, skirtą šiam istoriniam įvykiui paminėti, ir jį padovanojo profesoriui Liudui Mažyliui.

Vienam susitikimo dalyviui paklausus, ar Liudas Mažylis gavo žadėtą milijoną, jis patikino, kad pasitarė su šeima ir milijono atsisakė, užtat sulaukė milijonų žmonių pritarimo. Profesorius kalbėjo apie darbą Europos Parlamente. Visus sužavėjo svečio paprastumas, nuoširdumas, geras humoro jausmas.

Fotografijų paroda „Diena, tapusi istorija“ Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje (I aukštas, Tilžės g. 10) veiks iki rugpjūčio 31 dienos. Kviečiame apsilankyti!

Virginija Degutienė, Šilutės Fridricho Bajoraičio bibliotekos bibliotekininkė

Rašyti komentarą