Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Aštriašnipių eršketų išteklių atkūrimui Lietuvoje – tarptautinės pajėgos

Publikuota: 2019 rugpjūčio 07 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje, Rajone

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Žemės ūkio mokslinių tyrimų instituto Borno mieste bei Leibnico instituto mokslininkai Vokietijoje sėkmingai atliko aštriašnipių eršketų dirbtinio veisimo darbus. Po pirmos sėkmingos reprodukcijos šiais metais 70 tūkstančių aštriašnipių eršketų lervučių buvo padovanota Žuvininkystės tarnybai prie LR žemės ūkio ministerijos tolimesniam auginimui.

Pirmąsias eršketų lervutes Žuvininkystės tarnybos prie LR ŽŪM Žuvų išteklių atkūrimo skyriaus specialistai jau pristatė į Vakarų regiono žuvivaisos skyrių Rusnėje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Rusnės skyrius pasirinktas neatsitiktinai – padalinio specialistai vieninteliai Lietuvoje turi daug neįkainojamos patirties auginant šios rūšies eršketus.

Nepaisant to, kad lervutės yra smulkios ir gana lepios, palyginti su kitomis eršketų rūšimis, jos sėkmingai auginamos Lietuvoje. Po kelių mėnesių į upes išleisti paaugę eršketų jaunikliai pasieks Kuršių marias bei Baltijos jūrą ir prisijungs prie ten gyvenančių giminaičių.

Bendradarbiaujant su Vokietijos bei Lenkijos žuvininkystės specialistais, Aštriašnipių eršketų išteklių atkūrimo programa Lietuvoje nuosekliai vystoma nuo 2011 metų. Kuršių marių ir Baltijos jūros žvejai tinkluose ir gaudyklėse jau randa eršketų. Tikimasi, kad vieną dieną aštriašnipiai eršketai patys dauginsis Lietuvos upėse ir bus įprastas ne tik žvejų verslininkų, bet ir žvejų mėgėjų laimikis.

zuv.lt inf.

Rašyti komentarą