Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laukia viena už kitą šiltesnės dienos

Publikuota: 2019 liepos 26 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Penktadienio rytas anksti besikeliančius pasitiks 13–18 laipsnių šiluma, tačiau saulei kylant ir temperatūra sparčiai kils. Įdienojus lepins 23–28 laipsnių šiluma. Šilčiausia bus šiaurės vakarinėje šalies pusėje: apie Šiaulius sušils iki 26–28 laipsnių, tik laipsniu vėsiau numatoma Klaipėdoje ir Telšiuose.

Stiprėjantis šiaurės rytų vėjas atpūs lietaus debesis. Nors palynos beveik visoje šalyje, tačiau „rimtesnis“ lietus tikėtinas pietrytiniuose rajonuose, ten, kur iki šiol buvo sausiausia. Čia lietaus šuorus lydės ir perkūnija, o šilumos bus mažiausiai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Per dieną neišliję lietaus debesys vilgys Dzūkijos žemę ir šeštadienio naktį, kitur Lietuvoje debesų bus mažai, nelis. Pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas. Saulei tekant termometrai rodys 16–19 laipsnių. Dieną bus dar šilčiau nei penktadienį, stiprės rytys, jo greitis sieks 7–12 m/s. Nors trumpo lietučio debesys praplauks daugelio rajonų padange, besiilsintiems pajūryje ar prie Aukštaitijos ežerų nuotaikos jie neturėtų gadinti. Būtent tuose regionuose debesys trumpiau dengs saulę, o lietaus tikimybė bus mažiausia: Klaipėdoje ir Palangoje šils iki 26–28 laipsnių, tik truputėlį menkesnė šiluma numatoma apie Zarasus, Uteną ir Molėtus. Nidoje šils iki 26 laipsnių, ten popietę trumpai palis. Dažniau ir kiek gausiau palis pietvakariniuose rajonuose, Alytuje šils iki 25–27, Druskininkuose iki 25 laipsnių.

Sekmadienio naktis numatoma sausa, rami ir tvanki. Atvės iki 17–20 laipsnių. Šilčiausia naktis bus Kuršių nerijoje. Dieną bus karšta visur: kaip pietiniuose, taip ir šiauriniuose rajonuose kepins 28–31 laipsnio kaitra, o miestuose nuo įkaitusių gatvių ir pastatų tvoks dar stipresnis karštis. Vidutinio stiprumo rytys ir kur ne kur krapnojantis lietutis atgaivos suteiks mažai.

Pirmadienį orai mažai keisis, o nuo antradienio karštis atlėgs.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą