Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Po šilto pirmadienio orai vėl subjurs

Publikuota: 2019 liepos 15 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį daugelyje šalies vietų švies saulė, o jei ir lis, tai nedaug. Tačiau nuo antradienio situacija keisis.

Vilniuje pirmadienis palepins saule, lietaus nenumatoma. Oras čia sušils iki 22–24 laipsnių. Panaši temperatūra svyruos ir Kaune bei Panevėžyje. Tik Šiauliuose nors ir numatoma, kad oras sušils iki 23 laipsnių, taip pat prognozuojamas ir negausus lietus. Klaipėdoje oras turėtų sušilti iki 19 laipsnių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Deja, antradienį orai vėl subjurs, nes iš Vakarų Lietuvą pasieks aktyvus ciklonas. Naktį trumpai palis tik vakariniame šalies pakraštyje. Vėjas bus silpnas. Temperatūra giedresnėje rytinėje šalies pusėje bus apie 9–11 laipsnių, o arčiau jūros, kur daugiau debesų, bus 12–14 laipsnių šilumos. Dieną lietus numatomas daugelyje rajonų. Vietomis, didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose, lis smarkiai. Kai kur griaudės perkūnija. Pietų, pietvakarių vėją keis žvarbesnis ir stipresnis vakaris, vėliau ir šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra dieną vakarinėje šalies pusėje tebus 16–19 laipsnių, o rytuose dar suspės įšilti iki 20-22.

Trečiadienį ciklonas lems debesuotus su pragiedruliais, protarpiais su lietumi orus. Palis visoje šalyje, tačiau rytinėje respublikos pusėje lietūs bus gerokai gausesni. Dieną vietomis dundės perkūnija. Pūs smarkokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį bus 9–14, dieną – 17–22 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktį trumpai palis rytiniuose rajonuose, dieną vėl palaistys daugelį šalies vietovių. Vyraus nedideli lietūs, gausiau palis tik rytiniame šalies pakraštyje. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, šiaurės, bus vidutinio stiprumo. Temperatūra naktį kris iki 10–15, dieną oras sušils iki 18–23 laipsnių.

Penktadienį tolstantis ciklonas trumpus lietus laistys jau daugiausiai rytinėje šalies pusėje, o vakaruose daugės saulės. Vėjas išliks šiaurės, šiaurės vakarų, bet bus nestiprus. Temperatūra naktį vėl svyruos tarp 10–15 laipsnių, o dieną jau vyraus 20–24 laipsnių šiluma.

Šeštadienį saulės ir šilumos turėtų būti dar daugiau, lietaus tikimybė nedidelė. Sekmadienį šilti orai išsilaikys, tačiau į pietvakarinę šalies pusę vėl žada atslinkti lietūs.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą