Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: „Tautiška giesmė“ Švėkšnoje

Publikuota: 2019 liepos 08 Kategorija: Aktualijos, Rajone

D. Gailiūnienės nuotr.D. Gailiūnienės nuotr.

Liepos 6 d. lygiai 21 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje gieda „Tautišką giesmę“. Ši iniciatyva greitai prigijo kiekvienoje bendruomenėje ir pavienių žmonių širdyse. Per 10 metų ši tradicija tapo neatsiejama mūsų tautos dalimi visame pasaulyje.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Liepos 6-oji diena Švėkšnos seniūnijos bendruomenei – taip pat ypatinga, čia, kaip ir kasmet, prie Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios 21 val. ėmė būriuotis miestelėnai ir svečiai, kurie iš širdies giedojo „Tautišką giesmę“, o dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Nogaitis visus susirinkusius kvietė dar nesiskirstyti ir kartu sudainuoti keletą dainų, kurių žodžius žinojo tiek jauni, tiek vyresni.

Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis, tarybos narys Antanas Martinkus ir klebonas Julius Meškaukas dėkojo visiems už bendrystės, tautiškumo jausmą bei rodomą pavyzdį jaunajai kartai.

Visai netikėtai pasipylė ir eilės, skirtos Lietuvai, kurias skaitė tiek močiutės, tiek anūkai. Tradicinių amatų centras apdovanojo visus susirinkusius Mindaugus, tik vietoj karūnų uždėjo kepures su užrašu „Švėkšna“, kurios ne tik papuošė, bet ir apsaugojo nuo besikaupiančio lietaus.

Renginio pabaigoje visi su šypsenomis pozavo bendrai nuotraukai, kurioje atsispindi mūsų visų vienybė bendram tikslui – vieną dieną metuose sugiedoti Lietuvos himną visame pasaulyje.

Tradicinių amatų centro Švėkšnoje inf.

Rašyti komentarą