Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: po bažnyčios skliautais – jautriai sugiedota malda

Publikuota: 2019 birželio 25 Kategorija: Kultūra, Naujienos

www.silutekpc.lt nuotr.www.silutekpc.lt nuotr.

Šilutės evangelikų liuteronų bažnyčioje surengtas antrasis vasaros muzikos festivalio „Muzikinė verdenė“ koncertas. Šeštadienį čia koncertavo jaunas, be galo subtiliai a kapela dainuojantis vokalinis kvartetas iš sostinės „Non vibrato“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Begalinis noras dainuoti Laurą Mackevičiūtę, Justiną Leinartaitę, Julių Andrikonį ir Julių Jakubėną ir paskatino susiburti į kvartetą „Non vibrato“. Ir nors tik šio kolektyvo merginos yra profesionalios muzikės, tačiau meilė vokalinei, chorinei muzikai šiam jaunam kolektyvui leido pasiekti labai subtilaus muzikinio skambesio. Tai jie ir demonstravo „Muzikinės verdenės“ koncerte Šilutėje.

Be programoje atliktų lietuviškos chorinės muzikos miniatiūrų, kompozitoriaus J. Naujalio kurtų bei jo metams skirtų kūrinių, kolektyvas atliko ir renesanso muzikos bei šiuolaikinių kūrinių. Nevengė ir naujų interpretacijų – viena jų malda „Tėve mūsų“. Muzikine kalba atlikta pagrindinė krikščionių malda su amžius išlaikiusia mintimi, lydima be galo jautraus šio kolektyvo muzikinio atlikimo, bažnyčioje suskambo didingai ir įtaigiai. Susirinkusieji negailėjo plojimų „Non vibrtao“ kolektyvo atliekamiems kūriniams.

Kitas Šilutės kultūros ir pramogų centro su partneriais rengiamo „Muzikinės verdenės“ festivalio koncertas suplanuotas liepos 6 d. Šventinę dieną su operos soliste Dovile Kazonaite koncertuos „Čiurlionio kvartetas“.

Šilutės kultūros ir pramogų centro inf.

Rašyti komentarą