Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kapinių/parko projektas sustabdytas

Publikuota: 2019 birželio 14 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vietos valdžios užmojai paversti Šilutės evangelikų liuteronų senąsias kapines miesto gyventojų ir svečių pažintiniams, bendravimo bei rekreacijos (atgaivos, poilsio – red. pastaba) poreikiams pritaikyta teritorija subliuško.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kapinių/parko projektas sustabdytas, sutartis su rangovais nutraukta (”Šilutės ETA Žinias” apie tai informavo Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis).
Nuplaukė ir kapinių pavertimui parku numatyti skirti ES fondų tūkstančiai.
Dabar bus ieškoma būdų, kaip šias kapines tvarkyti jau ne kaip parką, bet kaip valstybės saugomą paveldo objektą – senųjų kapinių kompleksą.

Susijęs: „Pasmerktoms tapti parku kapinėms – kultūros paveldo saugikliai“

1 skaitytojų komentaras
Roza 2019 birželio 15d., 20:0478.57.143.67
Reikėtų dar pasidomėti, kaip Liaučių kaimo evangelikų liuteronų pirmosios senosios kapinės,saugomos valstybės (unikalus Nr. 24282) pateko privačion nuosavybėn. Gal ir neblogai, privačioje žemėje atsidūrusių kapinių savininką bus galima patraukti atsakomybėn už dingusius mažosios architektūros objektus (unikalūs kryžiai,antkapiai,granito postamentai ir kt.) visa tai yra registruota ir priskiriama kapinių vertingąsioms savybėms. Paveldo departamentas turėtų patikrinti Šilutės rajono saugomų objektų dabartinę situaciją, Vieną dieną atsibus, jog taip mylimos Mažosios Lietuvos paveldas išgaravęs,vietoj kapinių parkas arba nuosavas miškas, mažlietuvių sodintų alėjų – plytelės ir šviestuvai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą