Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintai vėl gyvena kūrybos ritmu

Publikuota: 2019 birželio 07 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Kintai Arts menininkų rezidencija 2019 m. gegužės mėnesį atidarė naują sezoną.

Per vieną mėnesį laikotarpį Kintuose jau rezidavo keturios menininkės iš Estijos, Amerikos, Singapūro ir Prancūzijos. Pirmoji rezidentė, menininkė iš Estijos Johanna Mudist tris savaites Kintų miestelyje rinko istorijas jau keletą metų vystomam „Mažojo žmogaus“ (angl. Little Man) piešinių ir tapybos projektui.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Pavadinimas „Mažasis žmogus“ – tai nuoroda tiek į piešinėlių dydį, kuriuose atvaizduojami mažyčiai žmogeliukai, tiek į egzistuojančias socialines piramides bei jose vyraujančią hierarchiją. Johanna buvo Kintai Arts ir Tartu menininkų rezidencijos mainų programos dalyvė.

Per gana trumpą laiką išvysti Kintų miestelio ypatumus pavyko ir tapytojai iš JAV Annai Teichei. Dėl nenumatytų aplinkybių autorė turėjo išvykti vos po savaitės, tačiau po apsilankymo Ventės rage Anna apsisprendė dalyvauti „Migruojančių paukščių“ projekte ir savo tapybos kūrinius siųs į Kintus iš Sietlo, JAV.

Dar nesibaigus gegužės mėnesiui į rezidenciją atvyko menininkė iš Singapūro MaryAnn Loo. Kūrėja šiais metais pradėjo keliauti po visą pasaulį, kiekviename mieste palikdama po svajonių medžio freską. Į šį 100 svajonių medžių projektą MaryAnna nusprendė įtraukti ir Kintus – susipažinusi su vietos specifika, krašto simboliais bei paveldu menininkė surengė kūrybines dirbtuves Šilutės rajono vaikų meno mokyklos, Kintų skyriaus auklėtiniams. Dvi dienas trukusių užsiėmimų metu MaryAnna kartu su vaikais sukūrė freską, puošiančią miestelio viešąją erdvę, esančią šalia Kintų darželio. Šiais medžiais autorė žiūrovams siekia priminti apie jų svajones ir kviečia klausti, ar mokame kiekvieną dieną įvertinti kaip unikalią galimybę priartėti dar vienu žingsniu prie sau išsikeltų tikslų?

Nuo birželio pradžios rezidencijoje taip pat kuria tapytoja ir video menininkė iš Paryžiaus Lala Drona (Jade Edwards). Kalbėdamasi su įvairiais žmonėmis autorė tiria moters vaidmenį ir būseną skaitmeniniame amžiuje. Rezidencijos metu Lala planuoja sukurti tris tapybos darbus ir savo kūrybą bei ją dominančias temas pristatyti viešame renginyje.

Birželio 11 dieną 17 val. Kintų Meno Rezidencijoje vyks popietės renginiai: diskusija su menininke iš Paryžiaus Lala Drona, Kintų Muzikos Festivalio 2019 anonsas ir jau trečius metus čia vykstančiu jaunųjų muzikų iš LMTA, vadovaujamų kompozitoriaus Vykinto Baltako ir Liudo Mockūno, šiuolaikinės muzikos improvizacijų koncertas.

Kintai ARTS inf.

Rašyti komentarą