Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės aviatoriai – geriausi Lietuvoje

Publikuota: 2019 birželio 03 Kategorija: Aviacija, Sportas

J. Subačius ir A. Malinauskas - Lietuvos ultralengvųjų orlaivių pilotų čempionato nugalėtojai. (A. Poteliūno nuotr.)J. Subačius ir A. Malinauskas - Lietuvos ultralengvųjų orlaivių pilotų čempionato nugalėtojai. (A. Poteliūno nuotr.)

Justinas Subačius ir Arnas Malinauskas, Šilutės aeroklubo lakūnai, 2019 m. Lietuvos ultralengvųjų orlaivių pilotų federacijos čempionate, lėktuvų klasėje, iškovojo pirmąją vietą.

Lietuvos čempionatas vyko birželio 1 d. Ignalinos aerodrome. Jame, be lietuvių, taip pat dalyvavo ir dvi lėktuvų įgulos iš Ukrainos.

Dalyviams teko parodyti savo gebėjimus dviejose – navigacijos ir tiksliojo tupdymo rungtyse.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šilutiškiai pilotai Ignalinoje skrido J. Subačiaus nuosavu lėktuvu „Sky Ranger”. Jie iškovojo pirmąją vietą ir teisę atstovauti Lietuvai rugpjūčio mėnesį ten pat, Ignalinoje, vyksiančiame Europos ultralengvųjų orlaivių čempionate.

Deja, Šilutės aeroklubas vis dar be vietos po saule, – mat Lietuvos kariuomenė delsia atnaujinti sutartį dėl aerodromo ir angaro perdavimo pamario aviatoriams panaudos pagrindais, – todėl, anot J. Subačiaus, jam su kolega, kaip ir prieš nacionalinį čempionatą, gali tekti ieškoti kitos vietos treniruotėms.

Susijęs: „Trumpai: Šilutės aeroklubui gresia benamio dalia (peticija)“

Rašyti komentarą