Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės ligoninė džiaugiasi pasiektais rezultatais

Publikuota: 2019 gegužės 22 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

„Nors praėjusieji metai buvo sunkūs, tačiau pasiekti rezultatai puikūs. Didžiuojuosi mūsų gydymo įstaigos bendruomene. Akivaizdu, puiki ateitis – mūsų rankose“, – trumpai apie praėjusius metus komentavo viešosios įstaigos Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Interviu su D. Steponkumi

– Balandį vietinių laikraščių puslapiuose mirgėjo antraštės, jog po daugelio metų Šilutės ligoninė pagaliau baigė metus be nuostolių. Tai reikšmingiausias metų įvykis gydymo įstaigai, tiesa?

– Taip. Tai labai svarbus pasiekimas, tačiau tai rezultatas, kurį lėmė mūsų pradėti darbai dar prieš kelerius metus. Tai rodo, kad įvykę pokyčiai, priimti sprendimai pasiteisino, o kolektyvas pasirengęs naujiems iššūkiams. Norime būti konkurencinga, besikeičianti gydymo įstaiga, todėl tam tikri pokyčiai tiesiog būtini. Dar vienas iš reikšmingiausių įvykių – įvykdyti 9 ligoninės struktūrinių skyrių vedėjų konkursai. Administruojančias pareigas užimantys žmonės dalyvavo įtemptuose konkursuose, kurių metu galėjo pristatyti savo programas.

– Pernai pasikeitė ir jūsų pavaduotojas. Po 20 metų administracinės veiklos gydytojas Vytautas Žvirblis pasirinko chirurgo darbą. Konkurso būdu jo vietą užėmė jaunas chirurgas Tomas Grenoveckas. Kaip sekasi kartu dirbti?

– Labai gerai. Viena iš daugelio mūsų ligoninės stiprybių – ligoninė jaunimui. Jam puikiai sekasi. Tiesa nėra ir lengva pradėti dirbti kartu, nes kiekvienas žmogus turi savo požiūrį, mąstymą, bendravimą. Pavaduotojas Tomas atstovauja jaunajai kartai, greičiau randa kontaktą su jaunaisiais gydytojais. Be to, jo viena iš pareigų – suderinti senosios ir jaunosios kartos gydytojų lūkesčius. Panašu, kad jam ir tai pavyksta.

– Sujungėte Chirurgijos ir Traumatologijos skyrius. Ar buvo sunku tai įgyvendinti?

– Sunku. Juk nežinojome, kaip seksis įgyvendinti, kaip reaguos kolegos, kiti darbuotojai. Šiuos du skyrius sujungėme tinkamiausiu mums metu ir tai puikiai pavyko. Ginekologijos, urologijos, chirurgijos, ortopedijos-traumatologijos paslaugos vykdomos viename Chirurgijos-traumatologijos skyriuje, esančiame III aukšte. Operacijos vyksta sklandžiai, gydytojai patenkinti – pagerėjo darbo sąlygos bei paslaugų kokybė pacientams.

– Kas įsikurs ankstesniame Traumatologijos ir Chirurgijos skyriuose?

– Atsilaisvinusiose Traumatologijos skyriaus patalpose įsikurs dalis Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus pacientai. Taip pat įsikurs ir vaistinė. Buvusiame Chirurgijos skyriuje įruošti administraciniai kabinetai. Tai sveikatos statistikos, vidaus medicininio audito ir kiti.

– Koks likimas laukia vaistinės pastato? Beje, atsisakėte ir daugiau nekilnojamo turto.

– Siekiant sumažinti patiriamas išlaidas, atsisakėme dalies nekilnojamo turto –patanatominio ir epideminės stoties pastatų. Tai labai seni pastatai. Be to, patanatominis pastatas mums nebereikalingas. Šias paslaugas teikia kitos įstaigos, kurios turi visą reikiamą įrangą, teikia pervežimo ir laikymo paslaugas. Atsisakėme pastato, esančioje adresu Rusnės g. 8, kuriame buvo įsikūrusi vaistinė. Šiuos visus pastatus perduodame Šilutės r. savivaldybei. Taigi, atsisakydami visų šių pastatų paprašėme iš steigėjų lėšų modernizuoti mūsų kompiuterinį tomografą.

– Dar prieš Savivaldybių rinkimus, dabartinis Šilutės r. savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis žadėjo padėti ligoninei įsigyti naują kompiuterinį tomografą. Ar tęsės meras duotą žodį ir kada jo sulauksime?

– Meras savo žodžius visada tęsi. Tai didžiausias šių metų iššūkis. Prieš 18 metų Šilutės ligoninė pirmoji iš rajoninių ligoninių įsigijo kompiuterinį tomografą. Tada prisidėjo ir Savivaldybė, ir Sveikatos apsaugos ministerija. Na, situacija dabar labai panaši. Ministerija skyrė 200 tūkst. Eur naujam rentgeno aparatui, o Savivaldybė prisidės prie modernaus 128 pjūvio kompiuterinio tomografo įsigijimo. Tai fantastiškas dalykas įstaigai , kurioje aktyviai teikiamos sveikatos priežiūros paslaugos. Iki lapkričio įstaigoje jau veiks naujasis rentgeno aparatas. Panašiu metu tikimės gauti ir kompiuterinį tomografą.

www.silutesligonine.lt inf.

2 skaitytojų komentarai
Trauktukas 2019 gegužės 22d., 18:0490.131.40.216
Ligoninė “traukiasi”

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

ex pacientas 2019 gegužės 23d., 16:565.20.104.80

su tomografu reiktu isygyt ir specialista kuris sugebetu tas nuotraukas teisingai aprasyti

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą