Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savaitgalis žada būti šiltas ir drėgnas

Publikuota: 2019 gegužės 17 Kategorija: Aktualijos, Orai

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Artimiausiomis dienomis virš mūsų šalies grumsis aukšto ir žemo slėgio sūkuriai, todėl orai skirtingose Lietuvos vietovėse bus labai nevienodi.

Penktadienį šalyje vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, dažniau saulė pasirodys tik šiauriniame šalies pakraštyje. Daugelyje rajonų palis, tačiau lietūs daugiausia bus trumpalaikiai ir negausūs. Įkyriau ir gausiau lis tik Žemaitijoje, o vakarėjant kai kur gali susiformuoti vienas kitas smarkesnio lietaus debesis su perkūnija.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Aukšto ir žemo slėgio sūkurių stumdymasis mūsų šalyje kels vidutinio stiprumo, 7-12 m/s, vėją. Į šalį pamažu plūs vis šiltesnė oro masė, todėl net ir esant dideliam debesuotumui, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 17-22 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus Panevėžio, Utenos, Vilniaus ir Alytaus apskrityse.

Šeštadienio naktį debesys sklaidytis neskubės. Vietomis slinks trumpi, įvairaus intensyvumo lietūs. Didžiausia lietaus tikimybė bus Alytaus, Marijampolės, Kauno, Tauragės, Telšių ir Klaipėdos apylinkėse. Iš galingesnių debesų kai kur vieną kitą kartą sužaibuos ir sugriaudės. Rytų, pietryčių vėjas aprims iki 5-10 m/s. Temperatūra naktį kristi neskubės, paryčiais termometrai daug kur rodys 11-14 laipsnių šilumą. Tik šalies šiaurės rytuose bus giedriau, čia vietomis atvės iki 9-10 laipsnių. Dieną vėl vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, tačiau saulės bus daugiau nei penktadienį. Įdienojus vietomis ims formuotis kamuoliniai lietaus debesys, iš kurių gerokai po pietų prapliups trumpi lietūs lydimi perkūnijos. Šalį užplūs dar šiltesnių oro banga, todėl temperatūra įdienojus pakils iki 20-25 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena turėtų būti Panevėžio, Utenos ir Vilniaus apskrityse. Orui šylant rytų, pietryčių vėjas pamažu sustiprės iki 7-12 m/s.

Sekmadienio naktį debesys sparčiau sklaidysis rytiniuose šalies rajonuose, tuo metu likusioje šalies dalyje debesuotumas išliks nemenkas. Vietomis, didesnė tikimybė Vidurio ir Vakarų Lietuvoje, apsilankys trumpi lietūs, gali keletą kartų sužaibuoti ir sugriaudėti. Vėjas vis dažniau pūs iš pietryčių ir aprims iki 4-9 m/s. Naktis bus šilta, temperatūra nekris žemiau 10-15 laipsnių šilumos. Dieną rytinėje šalies pusėje debesys sklaidysis, o vakarinėje įdienojus ims sparčiai augti lietaus kamuoliniai debesys. Po pietų vietomis, daugiausia Žemaitijoje, numatomos trumpos liūtys su perkūnija. Nestiprus vėjas pūs iš pietryčių, tik vakariniuose rajonuose per perkūniją jis gali tapti gūsingas. Temperatūra dieną labai sparčiai kils, įdienojus ir po pietų lepins 22-27 laipsnių šiluma. Šilčiausia diena bus Panevėžio, Kauno ir Alytaus apskrityse.

Pirmadienį orai mažai skirsis nuo sekmadienio. Ir naktis, ir diena giedresnė bus šiaurės rytinėje Lietuvos pusėje, daugiau debesų plauks per pietvakarinę šalies dalį. Pietvakarinėje Lietuvos pusėje tiek naktį, tiek dieną vietomis pasirodys trumpi lietūs su perkūnija, gausesni lietūs bus šviesiuoju paros metu. Naktį temperatūra pažemės tik iki 11-16, dieną šoktelės iki 23-28 laipsnių šilumos. Šilčiausia diena vėl bus Panevėžio, Kauno ir Alytaus apskrityse.

Nuo antradienio lietūs, vietomis su perkūnija, bus dažnesni. Naktys išliks šiltos, o dienomis dėl tankesnių debesų ir dažnesnio lietaus temperatūra kils vis mažiau.

www.meteo.lt inf.

Rašyti komentarą