Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nusipelniusi Lietuvos slaugytoja Daivutė Staigienė: „Į darbą einu kaip į šventę“

Publikuota: 2019 gegužės 14 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

www.silutesligonine.lt nuotr.www.silutesligonine.lt nuotr.

Už nuoširdumą ir paslaugumą gerbiamai pacientų ir jų artimųjų VšĮ Šilutės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vyresniajai slaugytojai Daivutei Staigienei suteiktas Nusipelniusios Lietuvos slaugytojos vardas ir įteiktas garbės ženklas.

„Jaučiuosi įvertinta ir laiminga. Tai buvo ypatinga diena ir tuo pačiu netikėta staigmena“, – taip apie šį Lietuvos sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos apdovanojimą kalbėjo moteris.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Gegužės 12-osios – Tarptautinės slaugytojų dienos proga Daivutė Staigienė papasakojo apie savo karjeros pradžią, vaikystės svajones ir slaugytojos darbą.

Iš Pagėgių – į Šilutę

D. Staigienė gimė ir augo Pagėgiuose, baigusi aštuonias klases įstojo į aukštąją – tuometinę Juozo Kupčinsko medicinos mokyklą. Įgijusi medicinos sesers išsilavinimą, įsidarbino Klaipėdos Raudonojo kryžiaus ligoninėje Chirurginiame skyriuje sanitare. Uostamiestyje D. Staigienė neužsibuvo, bet sugrįžo į gimtuosius Pagėgius.

D. Staigienė priminė, kad iki 1997-ųjų tuometinei Šilutės centrinės ligoninei priklausė poliklinika, kaimų ambulatorijos ir medicinos punktai. Taip pat ir Pagėgių pirmoji rajoninė ligoninė, kurioje ji ir įsidarbino, atšventusi savo septynioliktąjį gimtadienį. „Iš Klaipėdos persikėliau į Pagėgius ir Nervų ligų skyriuje prasidėjo mano karjera. Tris metus ten dirbau medicinos seserimi, vėliau tapau vyriausiąja medicinos seserimi“, – sakė D. Staigienė.

Vyr. slaugytoja puikiai prisimena dienas, kai šalyje prasidėjo sveikatos apsaugos sistemos pertvarka. „Po reorganizacijos mažino ir darbuotojų skaičių, todėl man teko palikti Pagėgius. Ilgai svarsčiau, dvejojau, ar vykti į Šilutę. Mažai tuomet keliavau, todėl ir 80 km atstumas atrodė neįveikiamas“, – prisiminimais dalijosi Nusipelniusi Lietuvos slaugytoja,. Visgi 2005-aisiais Klaipėdos universitete įgijusi Slaugos ir reabilitacijos slaugytojos specialybę ir po ilgų svarstymų įsidarbino Šilutės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje bendrosios praktikos slaugytoja, vėliau tapo vyresniąja slaugytoja. D. Staigienė Šilutės ligoninėje dirba jau 13 metų.

Anksčiau gerbė labiau

Pašnekovė dalijosi pastebėjimais, jog anksčiau slaugytojos specialybė, kaip ir gydytojo, buvo laikoma prestižine, jas gerbė medikai ir pacientai. „Dabar žmonės piktesni, vis kažkuo nepatenkinti. Tai, matyt, jaučia visi, kurie dirba paslaugų srityje ir tenka daugiau bendrauti su žmonėmis“, – sakė Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vyr. slaugytoja. Jos aiškinimu, pacientų yra įvairių: vieni sunkiau sergantys, kiti – mažiau, tačiau visiems vienodai reikia dėmesio. Taip pat daug tenka bendrauti su pacientų artimaisiais, kuriems kyla nemažai klausimų, nežino, kaip elgtis tam tikrose situacijose, nori patarimo ir užuojautos. „Yra žmonių, kurie nesupranta mūsų darbo, tačiau visi, kuriems tekę namuose nuoširdžiai slaugyti sunkų ligonį, tuomet žino, koks yra slaugytojos darbas“, – nuomonę išsakė D. Staigienė.

Slaugytoja – nuo mažens

Pokalbio metu vyr. slaugytoja neslėpė, kad šis darbas – ne kiekvienam. Norint būti slaugytoja, reikia išlaikyti vidinę ramybę, mylėti kitus žmones. Daivutė būti slaugytoja svajojo nuo mažumės. Ji prisimena, kad anuomet dirbti į Pagėgius atvykdavo nemažai gydytojų ir slaugytojų, kurie ieškodavo būsto. Buto nuomos, anot vyr. slaugytojos, tuomet nebuvo, todėl dauguma apsistodavo vietinių gyventojų namuose. „Mama taip pat draugiškai priimdavo atvykėlius. Gyvenome trijų kambarių bute, kurių viename gyveno ir dvi seselės“, – sakė moteris.

Nuo vaikystės daug laiko praleidusi kartu su kitomis slaugytojomis, D. Staigienė jau tada tvirtai žinojo, kad užaugusi bus slaugytoja. Nors, jos tvirtinimu, mama norėjo, kad ši būtų buhaltere. Tiesa, pokalbio metu D. Staigienė prisipažino mėgstanti skaičius, tačiau kasdien džiaugiasi savo pasirinkimu – tapusi slaugytoja: „Aš labai gerai jaučiuosi dirbdama slaugytoja, o į darbą einu kaip į šventę, nėra baimės ir kolektyvas darnus, – atviravo D. Staigienė ir pridūrė, kad Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje šiuo metu dirba apie 40 žmonių. – Pykčio pas mus nėra. Jei kyla konfliktas, stengiamės išsiaiškinti, pasikalbėti ir toliau dirbame“.

www.silutesligonine.lt inf.

Rašyti komentarą