Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Krokų lanka praturtina unguriais

Publikuota: 2019 gegužės 14 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

zuv.lt nuotr.zuv.lt nuotr.

Žuvininkystės tarnybos Žuvų išteklių atkūrimo skyriaus specialistai pradėjo vykdyti ungurių įveisimo darbus. Pirmieji unguriai, prižiūrint rajonų aplinkosaugos inspektoriams, jau išleisti į Plungės, Molėtų, Šilutės rajonų vandens telkinius. Didieji telkiniai – Baltieji Lakajai, Stirnių ežeras bei Krokų lanka – idealiai tinka unguriams dėl tinkamų gyventi plotų ir organizmų maitinimuisi gausos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Atvežus ungurius vandens temperatūra maišuose siekė 16 laipsnių, o ežeruose ir mariose vanduo buvo sušilęs iki 11-12 laipsnių. Suvienodinus vandens temperatūrą, ungurių įveisimo darbai vyko išleidžiant ungurius nedideliais kiekiais tankiu, žuvims gaudyti skirtu, samteliu. Naudojant valtį su pakabinamuoju varikliu unguriai buvo paskirstomi dideliame plote tam, kad pasklistų kuo plačiau, nekonkuruotų tarpusavyje dėl maisto ir tinkamos gyvenimui vietos.

Kokybiškai atliekami ungurių įveisimo darbai leidžia pasiekti maksimalų ungurių išgyvenimo ir prisitaikymo prie naujų sąlygų rezultatą.

Šiuose telkiniuose nuo seno žvejai profesionalai sugaudavo stambių ungurių. Neabejojama, kad po kelerių metų ungurys bus dažnas ne tik mokslinį darbą atliekančio žvejo profesionalo, bet ir žvejo mėgėjo laimikis.

zuv.lt inf.

Rašyti komentarą