Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dviračiams triukšmadariams pakirpo sparnus

Publikuota: 2019 balandžio 29 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Reaguodami į gyventojų nusiskundimus, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai balandžio 26 d. Šilutės mieste ir rajone vykdė prevencinę priemonę, skirtą dviračių motorinių transporto priemonių skleidžiamo triukšmo lygio nustatymui, taip pat buvo tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas, fiksuojami kiti teisės pažeidimai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Siekiant patikrinti, ar motociklų ir mopedų vairuotojai laikosi gamintojo numatytų reikalavimų dėl transporto priemonei numatyto leidžiamo triukšmo lygio, ar jų transporto priemonės atitinka techninius reikalavimus dalyvauti viešajame eisme, prevencinės priemonės metu buvo bendradarbiaujama su UAB „Transkona“ Šilutės techninių apžiūrų stoties darbuotojais.

Policijos pareigūnai patruliavo mišriu patruliavimo būdu – skiriamaisiais ženklais pažymėtomis ir nepažymėtomis tarnybinėmis transporto priemonėmis bei naujai gautais dviem tarnybiniais motociklais.

Prevencinės priemonės metu nustatyti 9 pažeidimai. 4 pažeidimai pagal LR ANK 415 str. 2 d. – mopedai ir motociklai viršijo leistiną triukšmo lygį, jiems panaikintos techninės apžiūros bei surašyti protokolai.

Dviračių motorinių transporto priemonių vairuotojai pasižymėjo išmone: specialius įtaisus garso slopinimui jie vežiodavosi bagažo skyriuje, taip jų transporto priemonės skleisdavo didesnį triukšmą. Tačiau pastebėję, kad vykdomas reidas, dauguma stodavo aikštelėse ir prietaisus sudėdavo į vietą.

Patruliuojant nepažymėtomis tarnybinėmis transporto priemonėmis buvo užfiksuoti 5 šiurkštūs pažeidimai, kai vairuotojai, nekreipdami dėmesio į kelio ženklus, lenkia transporto priemones kirsdami ištisinę liniją ar sankryžą. Visiems surašyti protokolai pagal LR ANK 420 str. 1 d.

Po prevencinės priemonės savaitgalis buvo ramesnis ir gyventojai turėjo mažiau nusiskundimų.

Ateityje pareigūnai ir toliau rengs įvairias akcijas, prevencinio pobūdžio priemones, susijusias su eismo saugumu, Kelių eismo taisyklių laikymusi, neblaivių vairuotojų, pėsčiųjų elgesio keliuose kontrole bei dėl dviračių motorinių transporto priemonių skleidžiamo triukšmo.

Pareigūnai raginame eismo dalyvius būti atsargesniais, dėmesingesniais kelyje, saugoti save ir kitus eismo dalyvius.

Vairuokite atsakingai!

Tauragės AVPK inf.

Rašyti komentarą