Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

LR Seimo narys A. S. Nausėda: „Kviečiu visus balsuoti už Saulių Skvernelį“

Publikuota: 2019 balandžio 24 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2019

LR Seimo narys A. S. Nausėda kraštiečius kviečia palaikyti kandidatą į Prezidentus Saulių Skvernelį, nes reikia šalies vadovo, kuris mato ir girdi visus Lietuvos žmones.LR Seimo narys A. S. Nausėda kraštiečius kviečia palaikyti kandidatą į Prezidentus Saulių Skvernelį, nes reikia šalies vadovo, kuris mato ir girdi visus Lietuvos žmones.

Teko asmeniškai bendrauti su Lietuvos Respublikos Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu. Jau pirmasis įspūdis buvo toks, jog kalbiesi su iniciatyviu, valstybės reikalus išmanančiu žmogumi, sugebančiu greitai perprasti ir įvertinti teikiamo pasiūlymo svarbą ir perspektyvą. Tai paliudyti galiu Rusnės estakados statybos pavyzdžiu.
——————————————————————————————————————————————————————-
Daug kartų keitėsi valdžios, buvo daug pažadų, tačiau statybos daugiau kaip 10 metų nepajudėjo iš vietos. Po rinkimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kartu su koalicijos partneriais jautriai atsižvelgė į žmonių lūkesčius ir davė pažadą dėl estakados statybos. Tačiau kai kurios institucijos pradėjo vilkinti techninio projekto rengimo darbus ir pranešė, kad estakados statyba planuojama pradėti tik 2020 metais. Teko susitikti su premjeru ir jam pateikti motyvuotą laišką dėl estakados statybos paspartinimo.

Premjeras Saulius Skvernelis atvyko į Rusnę, apžiūrėjo būsimos statybos vietą, susitiko su vietos bendruomene, išklausė jų nuomonę ir tvirtai pažadėjo, kad 2018 metais estakada bus pradėta statyti. Be to, atsižvelgiant į nuo estakados einančio kelio būklę, davė nurodymą jį restauruoti. Savo žodį jis garbingai tesėjo ir nuo 2018 metų birželio mėn. prasidėjo estakados statybos darbai. Taip jis Rusnės gyventojams suteikė pasitikėjimą šios kadencijos valdžia ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partija. Tačiau ir čia kai kurie veikėjai, praktiškai pasibaigus statybai, bandė juodinti premjerą, ragino sustabdyti statybą ir net ją nukelti į 2020 metus. Tačiau simboliška lieka tai, kad premjeras būtent Rusnėje paskelbė, kad sieks dalyvauti šalies vadovo rinkimuose.

Kitas ryškus pavyzdys – Šilutės aeroklubo problemų sprendimas. Daugiau kaip 3 metus tęsėsi ginčai su Lietuvos kariuomene dėl angaro ir kilimo-tūpimo tako nuomos. Ne kartą buvo pradėti turto atidalinimo darbai ir vėl nutraukti, kol galutinai pareikšta nebeatiduoti dalies teritorijos ir statinių aeroklubo reikmėms. Teko susitikti su premjeru, išdėstyti šią problemą, parašyti raštą dėl Šilutės aeroklubo tolesnės veiklos. Rezultatas – gautas teigiamas krašto apsaugos ministro raštas, kuriame skatinamas Lietuvos kariuomenės ir asociacijos „Šilutės aeroklubas“ bendradarbiavimas ir bus suteikta galimybė naudotis reikiamais statiniais. Tai rodo premjero operatyvumą ir neatidėliotiną problemų sprendimą.

Kitas aspektas, į kurį norėčiau atkreipti rinkėjų dėmesį, yra Sauliaus Skvernelio darbinė patirtis. Nuo 1994 metų jis savo gyvenimą susiejo su policija. Nuosekliai kilo karjeros laipteliais. Buvo kelių policijos ir Kelių patrulių rinktinės komisaru, Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku, ėjo aukštas Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo, policijos generalinio komisaro pareigas. Būdamas 44 metų amžiaus, tapo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministru. Nuo 2016 m. – Seimo narys, 2016 m. lapkričio 22 d. tapo LR Ministru Pirmininku. Tokia patirtis yra neįkainojama. Reikia pažymėti, kad Saulius Skvernelis praktiškai iš visų kandidatų į prezidentus, yra perėjęs visas valstybės valdymo pakopas, turi intuiciją, suvokia visą valstybės valdymo mastą ir yra kompetentingas spręsti sudėtingus vidaus ir užsienio politikos klausimus.

Trečias aspektas, į kurį atkreipiu rinkėjų dėmesį, yra kandidato nuveikti darbai. S. Skverneliui tekdavo užimti aukštas pareigas policijoje tada, kai dėl didelių krizių traukėsi iš aukščiausių policijos ar politikos postų jo pirmtakai. Jam tekdavo sunkiausias uždavinys – suvaldyti krizes, šalinti korupcines apraiškas, įgyti pasitikėjimą ir pagarbą Lietuvos gyventojų tarpe. Labai daug jis nuveikė ir būdamas Vyriausybės vadovu. Per pastaruosius du metus augo gamyba ir eksportas, mažėjo migracija, didėjo socialinės išmokos, pensijos ir gyventojų pajamos, pradėti mokėti vaiko pinigai, vyksta efektyvi kova su šešėline ekonomika, pasiektas rekordinis užsienio investicijų kiekis. Vyriausybė daug metų neliestose ir nereformuotose srityse pradėjo vykdyti reformas iš karto net 6 srityse: švietimo, sveikatos apsaugos, mokesčių, inovacijų, šešėlinės ekonomikos mažinimo, pensijų. Aišku, vykdant tokio masto darbus, pasitaiko ir klaidų, o kai kuriems gyventojų sluoksniams būna ir nepalankių sprendimų. Stengiamasi nematyti gerų darbų, o kritikos strėlės lekia į premjerą, viską vaizduojant tik negatyviai, mažiausia klaidelė išpučiama iki katastrofos masto. Viso to tikslas – kaip galima sumenkinti potencialų kandidatą į valstybės vadovus.

Savo įžvalgas noriu pabaigti pretenduojančio į Lietuvos Respublikos prezidentus Sauliaus Skvernelio žodžiais: „Lietuvai reikia drąsaus, ryžtingo, atsakingo, turinčio patirtį valstybės valdyme, žmonių ir valstybės interesus ginančio prezidento. Šalies vadovo, kuris mato ir girdi visus Lietuvos žmones.“ Tikiu, kad toks bus Saulius Skvernelis ir kviečiu visus Šilutės ir Pagėgių rajonų rinkiminių apygardų rinkėjus už jį balsuoti.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Alfredas Stasys Nausėda

Politinė reklama. Bus apmokėta iš S. Skvernelio politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 190424