Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Fake news: proto ribose

Publikuota: 2019 balandžio 24 Kategorija: Nuo'monės

Vienas protingas vėl pasisakė. Atėjo mano eilė.

Vietos valdžios vyrų ruporas – tai toks veikėjas iš taip vadinamos TėVė tinkle 3kartdablVė – kviečia diskusijai „proto ribose“ apie Šilutės evangelikų liuteronų senųjų kapinių/parko tvarkymą.

Kadangi nesu tiek pažengęs, kad galėčiau leistis į diskusijas jo – vietos valdžios vyrų ruporo – proto ribose, todėl to ir nedarysiu.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Geriau dėsiuosi vietinės reikšmės interneto elfu ir savo proto ribose pabandysiu atskleisti, ką gi tas veikėjas, kovojantis prieš veržlų gyvenimą ir darnios bendruomenės kūrimą stabdančius nenaudėlius, pritrolino šį kartą.
Bet iš pradžių trumpai apie tai, kaip mano proto ribos, kad ir kokios siauros jos būtų, leido man iš anksto nuspėti, jog kaltė dėl ore pakibusio kapinių/parko sutvarkymo projekto bus metama tiems Šilutės visuomenininkams, kurių pastangomis kapinės/parkas tapo kapinėmis – kultūros vertybe.
Taigi, balandžio pradžioje Šilutės rajono savivaldybės administracijos mažojoje posėdžių salėje įvyko vietos valdžios vyrų ir kitų atsakingas pareigas savivaldybės aparate einančių asmenų susitikimas su Šilutės bendruomenės atstovais, neabejingais tam, kaip mieste klojami takai į šviesesnį rytojų („Kapinių/parko projektas pakibo ore“).
Tuomet aš, reaguodamas į vietos valdžios vyrų pasisakymus apie tai, kad vienas iš problemos sprendimo būdų – tai nieko nedaryti kapinėse/parke, leidau sau replikuoti, kad tokiu atveju kaltė dėl sužlugdyto projekto būtų suversta visuomenininkams.
Ir štai, nepraėjus nė 2 savaitėms, vietos valdžios ruporas jau metė šešėlį ant jų.
Esą jie – „tam tikrieji mūsų miesto patriotai“ – aiškina, kad tai yra veikiančios kapinės.
Bet tai melas.
Melas yra ir tai, kad, kaip teigia tas veikėjas, jog įgyvendinant kapinių/parko sutvarkymo projektą būtų sutvarkyta ir ten stovinti koplytėlė.
Dar jis sako, kad būtų sutvarkyti ir kapai.
Bet tai irgi melas, mat kapinių/parko projekte buvo numatyta tik sutvarkyti takus, įrengti apšvietimą ir dar kažką.
Štai jums ir feik news – bent trys viename.
Beje, tas veikėjas nusprendė imtis iniciatyvos ir paskelbė, kad sprendimą, kaip turėtų būti sutvarkytos tos kapinės, turi priimti ne vietos valdžia, juolab ne grupelė aktyvistų, o visa miesto bendruomenė.
Nežinau kaip jūs, bet mano proto ribos aiškiai per siauros tokiam jo užmojui suprasti.
Tačiau dėl vieno ir aš sutinku: ir man norisi tikėtis, kad šioje istorijoje nugalės sveikas protas.

Šviesios visiems likusios savaitės.

Kaip visada…
Orestas
(savo proto ribose)

1 skaitytojų komentaras
Fakelas Newsorinis, 2019 balandžio 25d., 17:295.20.107.167

kai ribos Subordo fon Čiadabaro Šilutės krašto muso beabjo aMBalo proto neleidžia “ui, laisvai ir nepriklausomai” teliuskuotis.
Ar ŠilperKa.ką vapa ar Kaka.vaperdiŠilą, penkios pėtnyčios per savaitę gaudant skunką, šabo kvietkas – mielam melui po uodega makrofago falas -mikrofonas šinšilo.
Prie tokio protoplazmos suspaudimo, čia dabar nedyvai ir (beabjo muso masė gurgia) sukasi veikiai fakemake3D.IPP (in propose position) baudžias 1Wienintelis 3-jose viešose greitinosiės ot kat nai erdviose (neskaitant podiumo kontoros) plėtriąją plėtrą išjoti galopu.
Tai kad tiek tuščia Jo ir paliko…
Ribos akivaizdžios – nesmaTTo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą