Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: teisinių žinių konkurse „Temidė“ varžėsi Šilutės rajono moksleiviai

Publikuota: 2019 balandžio 18 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Balandžio 12 dieną, įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Bibliotekos sociumas“, surengtas Šilutės rajono mokinių teisinių žinių konkursas „Temidė“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Konkurse dalyvavo mokinių komandos iš Šilutės rajono ugdymo įstaigų: Vydūno gimnazijos „Vydūniečiai“ (mokytoja Lilija Zdanevičienė), Pirmosios gimnazijos Kintų skyriaus „Veidu į teisę“ (mokytojas Rubinas Bukavickas), Vainuto gimnazijos „Geležinis vilkas“ (mokytojas Mindaugas Armonas), Pamario pagrindinės mokyklos „Pamariečiai“ (mokytojos Loreta Gečienė ir Violeta Stanišauskienė), Saugų J. Mikšo pagrindinės mokyklos „Jaunieji piliečiai“ (mokytoja Dovilė Montvydienė).

Konkursas organizuotas kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariatu, Šilutės rajono savivaldybės Švietimo skyriumi siekiant ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, gebėjimus, bendravimo kultūrą, supratimą apie teisinę sistemą, skatinti jaunimo pilietiškumą, diegti atsakomybės sampratą ir kt.

Renginio pradžioje verslininkas, vairavimo mokyklos UAB „Šoferiukai“ vadovas Simas Knapkis konkurso dalyvius pakvietė peržiūrėti jo kartu su Donatu Bulse sukurtą trumpo metražo filmą apie po avarijos išgyvenusį jaunuolį, kuris dalinosi savo patirtais išgyvenimais, pasakojo apie sudėtingą sveikimo eigą. Peržiūrėjus filmą S. Knapkis pakomentavo, kaip gimė šis filmas. Avarija buvo nufilmuota atsitiktinai registratoriumi, o visa istorija sudėliota iš atskirų fragmentų. Anot svečio, saugus eismas taip pat yra teisės dalis, todėl moksleiviams linkėjo likti saugiais kelyje, o geriausiai teisę išmanančiai komandai – laimėti jo įsteigtą pagrindinį konkurso prizą – teisingumo deivės Temidės statulėlę.

Konkurso dalyviams reikėjo teisinių žinių apie LR Konstituciją, LR Baudžiamąjį ir LR Baudžiamojo proceso kodeksus, LR Administracinių nusižengimų kodeksą, LR Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymą, LR Kelių eismo taisykles. Prireikė ir bendrojo išsilavinimo žinių.

Konkurse dalyvavusias komandas puikiai paruošė jų mokytojai, todėl konkurso rezultatai labai nežymiai skyrėsi. Trečiąją vietą laimėjo komanda „Geležinis vilkas“, surinkusi 17 taškų, ir tik kelių sekundžių skirtumu aplenkusi komandą „Pamariečiai“, nes pastaroji greičiau atsakinėjo į klausimus. Antroji vieta atiteko komandai „Veidu į teisę“, pelniusiai 18 taškų. Nugalėtojais tapo „Vydūniečių“ komanda, kuri nuo pat 2015 metų neužleido laimėtojų pozicijos Tauragės apskrityje, o Lietuvos mastu šiame konkurse tarp geriausių šalies 10 komandų užėmė 8, 6 ir du kartus 4 vietas. Ši komanda pelnė teisingumo deivės Temidės statulėlę bei pateko į kitą konkurso etapą.

Renginį finansavo Lietuvos kultūros taryba bei TAVPK Šilutės rajono policijos komisariatas. Komandoms TAVPK Šilutės rajono PK pareigūnė Nerija Ropienė įteikė prizus, o kiekvienam komandos nariui – dovanų kuponą apsilankyti Sporto ir sveikatingumo centre „Oazis“ arba Šilutės sporto klube „Atėnai“.

Sandra Jablonskienė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja

Rašyti komentarą