Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Šilutės priemiestyje išminavimo operacijai vadovavo ožkos: gyvūnus evakavo ūkininkas, bombą išvežė kariai

Publikuota: 2019 balandžio 18 Kategorija: Teisėtvarka

15min.lt nuotr.15min.lt nuotr.

Traksėdžiuose – banali, bet kiek neįprastai prasidėjusi išminavimo operacija: ūkininką ir specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė naminės ožkos.

Ožkoms ir jų šeimininkui tai galėjo būti eilinė diena jų ganykloje Traksėdžių kaimo pamiškėse, jei ne šių naminių žinduolių nuolatinis alkis ir su tuo susijęs smalsumas. Jei trumpai drūtai – rausė ir išrausė. Ūkininkas, kuriam kiek anksčiau yra tekę traktoriaus padargais užkabinti dirvoje tūnantį sprogmenį, šį ketvirtadienį priešpiet apsilankęs savo ganykloje, negalėjo nepastebėti ten kilusio pavojaus.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Jo ožkos, pačios to nesuprasdamos, jau buvo pradėjusios išminavimo operaciją. Rausdamosios po pievą jos iškapstė negiliai žemėje tūnojusį artilerijos sprogmenį, kuris liko gulėti puikiai matomas. Nuo tos akimirkos vadovavimą sprogmens nukenksminimo darbams perėmė specialiosios tarnybos, kurias ūkininkas nedelsdamas išsikvietė.

Ožkas, nelaukdamas specialių instrukcijų, vyriškis supratingai evakavo į atokesnes ganyklas.

Iš dalinio Tauragėje atvykę kariuomenės išminuotojai saugiai baigė iškasti radinį. II Pasaulinio karo vokiečių gamybos nesprogusi bomba Popietę buvo išvežta į saugesnę, atokesnę vietą ir nedelsiant susprogdinta.

15min.lt inf.

Rašyti komentarą