Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Velniop tuos medžius. Visus iki vieno – velniop!

Publikuota: 2019 balandžio 13 Kategorija: Nuo'monės

Visi protingi, regis, jau pasisakė. Atėjo mano eilė.

Tai, kas pastaraisiais metais – o ypač šiomis dienomis – vyksta Šilutėje, jau darosi nebepakenčiama.
Ir viskas dėl tų medžių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Ilgai galvojau, kaip Šilutei išlipti iš šito nesibaigiančių rietenų liūno, ir štai šiandien pagaliau sulaukiau tos išganingosios minties: velniop tuos medžius. Visus iki vieno – velniop!
Juk čia Šilutė, čia ne medžiai, o vanduo ir (labai) veržlūs žmonės kuria gyvenimą.
O kai nebus medžių, tai nebus ir dėl ko pyktis.
Todėl visus juos – velniop!
Velniop ir žolynus, gėlynus ir visa kita, kas žaliuoja.
Betonas mūsų ateitis.
Betonas!
Na, ir šiek tiek asfalto – dėl įvairovės.
O kai viskas bus baigta, pastatysime paminklą medžiui.
Paminklas medžiui mieste be medžių – ar dar kas nors tokį turi?
Būtent.
Ar bent įsivaizduojate, kaip išgarsės mūsų Šilutė?
Žmonės iš visų pasaulio kraštų plūste plūs pas mus, į miestą be medžių, prie paminklo medžiui.
BBC, CNN, BNS, jau nekalbant apie vietinę TėVė iš tinklo 3kartdablVė.
Ne gyvenimas, o tikra pasaka!
Sakau tai rimtai, kaip tik gali kalbėti rimtai prieš savaitę įšventintas kapitonas (įrodymas nuotraukoje).
Na, gal kiek per skambiai čia pasakiau, nes buvau įšventintas viso labo užstalės kapitonu.
Nepaisant to, patikėkite, tądien ir man jūra buvo iki kelių.
Na, beveik.
Bet čia ne apie tai, o apie medžius.
Tiksliau, apie paminklą medžiui.
O gal geriau paminklas medkirčiui?
Hm…
Ne, vis dėlto medžiui.
Galbūt net nelaukiant, kol Šilutė taps miestu be medžių.

Už kraštą, kur vanduo ir (labai) veržlūs žmonės kuria gyvenimą!
Ir „aleliuja“!

Be pykčio,
Orestas

Nepykite ir jūs.

42 skaitytojų komentarai
Eimuntas 2019 balandžio 13d., 18:3988.118.164.146
Orestai nereikia piktintis, nereikia priešintis pokyčiams, kuriais siekiama atnaujinti, išgražinti miestą. Mano nuomone, tai reikėtų(jau seniai reikėjo), kad Šilutės miesto savivaldybė susodintų visus neprijaučiančius Šilutės miesto atnaujinimui į autobusą ir nuvežtų į kokį nors buvusios rytų Vokietijos miestelį, ir parodytų kaip galima atnaujinti miestelius, kurie iki atnaujinimo irgi buvo apsodinti miško medžiais ir buvo apžėlę, aptemę, apdulkėję, niūrūs. Teko važinėti ir apsistoti ir tuose tik ką apjungtos Vokietijos rytiniuose miesteliuose kai jie dar buvo naujų architektų nepaliesti ir teko juos matyti dabar , po atnaujinimo. Bet koks miestelis yra gražus, šviesus, linksmas, su matoma atvira architektūra, su labai tvarkingais, naujais lėtai augančiais medžias, su naujom gyvatvorėm, gėlynais, žibintų stulpais ir t.t. Pokytis, kurį teko patirti šiuose miesteliuose po atnaujinmo, tiesiog neįtikėtinas. Reikia tik leisti darbuotis šios srities specialistams ir būtų viskas gerai. O kai dabar mieste vadovauja visi, sunkiai galima padaryti gražiai. Šito negalima rauti, to negalima nupjauti, anas labai gražus, kitas dar kažkoks, tai ir gaunasi mieste kalamburas. Darydami kiekvieną projektą ne iki galo nesugebėsime pamatyti to ką gali padaryti savo srities specialistai. Medis yra atsinaujinantis augalas. Miestas ne miškas, kurį, tarp kitko, irgi prižiūri, retina, pjauna, naujina. Miestą kaskart vis atjauninti ir gražinti. O naujinimui turi vadovauti specialistai ir jie turi žinoti ką sodinti ir kur sodinti. Taigi pasitikėkim tais žmonėmis, tais specialistais, kurie mokslinosi, mokėsi kurti grožį…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 40 Thumb down 12

Atsakyti

Ieva 2019 balandžio 14d., 09:5684.15.186.240
Labai teisingas komentaras, manau jau visi pavargo nuo medžių globėjų, kuriems rūpi sergantis, sukrypęs ar ne vietoje pasodintas medis, dėl kurio neleidžia nei pėsčiųjų takų tiesti, nei šeimoms poilsio erdves įrengti, nes ne žmonės yra svarbiausia o didelis, senas medis. Dažnai medžių globėjai girdi tik tai kas jiems pritaria bet kiek daug žmonių pasisako, kad miesto centre nupjovus senus ir be galo aukštus medžius stsivėrė mūsų miesto istorija, architektūra, nuostsbūs pastatai, šalia kurių pasodinus gražius, tinkamus medžius jie atrodo nuostabiai. Jei dėl seno, didelio medžio ir jo iškilnotų trinkelių sunkiai pravažiuoti gali neįgalieji, mamos su vežimukais kam tokius medžius ir dar sergančius sergėti, kuomet didesnės vėtros metu šakos krenta ant galvos. Dabar pasodinti medžiai atrodo be galo gražiai ir ne viduryje šaligatvio, o pskraštyje, kad niekam netrukdytų. Manau architektai ir projektuototijai tikrai išmano savo darbą, o kai pradedame vadovautis bandos jausmu ir psichozėmis, tada nebesvarbūs nei žmonės, nei šeimos, nei miesto vsizda ir architektūra svarbiausia būna principai ir, kad mes sužlugdysim jūsų projektus padarysim taip, kad nebūtų, nes medis yra svarbiausias ir tada nerūpi mūsų vaikai, mūsų žmonių interesai, svarbu mano principas ir medis. Leiskite specialistams dirbti savo darbą ir nebepriešinkit visuomenės, nes kaip vienas protingas žmogus parašė reikėtų tiesiog nuvešti į užsienį ir parodyti, kaip gražu pasodinus tinkamus miestui, o ne miškui skirtus medžius. Medžiai yra atsodinėjami mūsų mieste ir jie be gslo gražūs, tad nebepriešinkit visuomenės, nebūkit tokie pikti, o pasidžiaukit kad mūsų miestas tikrai gražėja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 36 Thumb down 11

Atsakyti

Re 2019 balandžio 14d., 13:0384.15.185.54
Iš tiesų, reikia pasakyti, kai pamačiau tą fotografiją, kur nupjauti medžiai yra prie evangelikų liuteronų bažnyčios, tik dabar pasirodė šitos bažnyčios grožis ir jo architektūra. Man norėtusi, kad Šilutėje būtų greičiau vykdomi įvairūs miesto tvarkymo projektai. Būtina sutvarkyti miesto viešąsias erdves, Šilokarčemos kvartalą…
visada kreivai žiūrėjau į tuos medžių raišiotojus, ir mano nuomonė nepasikeitė. Visa tai tai nereikalinga ir beprasmiška. Teisingai parašė vienas iš aukščiau esančių komentarų – Vokietijoje gražiai tvarkomi miestai, be to, mūsų kraštas buvo vokiškas, tai priminimas istorijos, o be to jei Šilutė sparčiau įgyvendyntų projektus, tai pasiektume Vokietijos lygį mūsų buvusiame vokiškame krašte! Šito linkiu Šilutei ir apskritai mūsų Klaipėdos kraštui.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 15

Ievai 2019 balandžio 16d., 16:4278.62.30.115
Viena iš labiausiai atseit išgražintų gatvių – Dariaus ir Girėno, nuogut nuogutėlė, be jokio pavėsio. Vasarą ten tvoks negailestinga pirtis (girdėjau, ir ten žaliavusią alėją lengvatikiams buvo žadėta atsodinti). Tada SOS ŠILUTĖS MEDŽIAI dar nebuvo įsisteigę. Šiandien, jei ne tie nusibodę medžių gynėjai, panašiai atrodytų ir centrinė miesto gatvė. Galbūt Ieva tiesiog nežino, kas ir kaip iš tikrųjų vyko. Galbūt. Tokius nežinančius patogu monyti ir medžių gynėjus jų akyse paversti visuomenės priešais. Gal iš tiesų SOS ŠILUTĖS MEDŽIAI turėtų pateikti miesto bendruomenei (pavyzdžiui, etažiniose) kažką panašaus į ataskaitą ar pranešimą, kad žmonės suvoktų kelią nuo pradžios iki šiandieninės situacijos.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 8

savas 2019 balandžio 14d., 17:4378.62.18.24
na matyt tamsta buvote arabų emiratuose, gi rytų Vokietijoje, Riugeno salyne, senasis kelių apsodinimas medžiais yra saugomas valstybės …..ir NIEKAM nekyla noras tuos medžius iškirsti……
jeigu netikite, nuvykite į Štralzundą, pasidomėkite vietiniuose municipalitetuose…..ir neklaidinkite visuomenės…….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 8

Atsakyti

Ei, 2019 balandžio 14d., 18:215.20.107.167
daryt iki galo dera jei ne iš didelės meilės, tai bent abipusiu sutarimu.
Priešingu galu darant, gaunas ne kalambūras, – tiesiog k-retinas, p-jauna, n-au, ji-na… -muntantinis gaunas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 7

Atsakyti

Re 2019 balandžio 16d., 17:1384.15.185.54

Rašau čia jums “SOS” , gal nuvažiuokit į Ventspilį (Latvija), pasižiūrėkit, kaip atrodo pavyzdinis miestas. Aš buvau tenai 2015 m. Ir ne vien, kad didžioji miesto dalis – daug renovuotų daugiabučių. Gatvės sutvarkytos, blizga, gražu žiūrėti. Medžiai savo vietoje. Viena iš Venstpilio gatvių – visa gatvė sudėta iš trinkelių. O namai papuošti, viešosios erdvės išpuoštos ir išgražintos. Yra iš kito imti pavyzdį. Pasižiūrėkit, kaip ten tvarkomas miestas. Šilutė tikrai ko gali daug iš Venstpilio pasimokyti. Mūsų miestas būtų dar nepalyginamai gražesnis. Tai ir gražinkim savo Šilutę. Galėtų ir Šilutės bei Venspilio abipusė partnerystė (bendradarbiavimas) atsirasti.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Anal-itikas 2019 balandžio 14d., 05:5978.62.27.35
O kaip viskas paprasta. Juk laisva Lietuva. Kas Jumi verčia būt suvaržytiems ir gyvent betono narvelyje? Kaimai tuštėja, laisvų butų ir sodybų už kelis šimtus eurų į valias. Pardavęs savo betoninį narvelį, už gautas lėšas galėtum nusipirkti kokį dešimtį tinkamų gyvent, tada turėtum netik medžių ir pievų , netgi purvo ir dukių, natūralaus mėšlo kvapo į valias. Medžius su malonumu netgi kirsti pradėtut kad žiemą kakalį pašildytut. Betono , taipogi asfalto nei kvapo. Ot gyvenimas. Tik niekaip nesuprantu, kad tave verčia diena iš dienos kankintis toje betono nelaisvėje.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 15 Thumb down 14

Atsakyti

Minties galiūne Anal-itike, 2019 balandžio 14d., 15:1378.62.30.243
Neprichvatizavai Šilutės miesto ir nesigviešk buldozeriu per jį stumti svetimo gero – per šaknis. Per miesto-parko idėją. Ji Šilutės savivaldybės tarybos sprendimu prieš 20 metų patvirtinta ir iki šiol neatšaukta. Archyvai liudija. Tad juridinis pagrindas ginti medžius (virš 3 tūkst. gyventojų tai daro) neginčytinas. Ne saviveikla. Todėl netremk, Valdeli, į tuštėjantį kaimą Oresto ir mūsų, kurie čia, Šilutėje, dirba, kuria, augina vaikus, karšina tėvus ir šį miestą savo darbu, mokesčiais augino ir augina. Miestą. Ne mišką. Ne dykras, ne žamvaldžių valakus. Jei vietos valdžia turėtų gilesnį supratimą apie savo atsakomybės ribas, sklandžiai geriausi planai būtų įgyvendinti. Deja. Anal-itikui, betono ir asfalto vaikui, primenu – labiausiai Šilutę darko ne išlakūs medžiai, bet senos silikatinių plytų griuvenos, metalo pašiūrės, laužynai, šabakštynai. Jie atvažiuojantį ar išvažiuojantį Klaipėdos, Kauno, Šilalės, Gardamo, Rusnės, Aukštumalos ar Šyšos kaimo kryptimis Šilutėje ir pasitinka, ir palydi. Net jei eini pėsčiomis pylimu palei Šyšą nuo Verdainės tilto, belangiai monstrai, betono džiunglių vaiduokliai aplinkui šmėkšo. O kur dar laužų sąvartos palei geležinkelį, Pramonės rajone! Užkaborinė apleistumo stilistika net atliekų konteinerių teritorijose valdytojų ir jų klapčiukų toleruojama labiau, nei medžių lajų ošimas. Manau, kad išpuoselėto miesto vaizdas sukuriamas ne kuo skubiau investuojant ES paramos lėšas į brandžių medžių alėjų totalų naikinimą, o pirmiausia mėžiant iš jo visą atgyvenusį sovietmečio šanchajinį palikimą. Bet “ilgai laukus, dar palauk”, ar ne?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 15

Atsakyti

Anal-itikas 2019 balandžio 14d., 16:4578.62.27.35
Turiu pasiūlymą merui ir visai Šilutės valdžiai: Kam jums tvarkyti ir gražinti Šilutę kur didžiulis, milžiniškas pasipriešinimas? Gal perkelkite lėšas į vis dar apleistus kaimus, kur betono trinkelių išvis nematę. Ten jus pasitiks su duona ir druska. Ir miesto rėksniai bus patenkinti ir kaimiečiai geru žodžiu prisimins. Miela ir smagu per atnaujintą gretimo rajono Lumpėnų kaimo gyvenvietę važiuoti, gal būtina pasekti jų pavyzdžiu ir visas lėšas nukreipti kaimams, nes ką bedarytumėt mieste bus blogai ir blogai.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 16 Thumb down 14

As 2019 balandžio 14d., 12:1590.131.44.146
Dziagiuos kad Šilute atsinaujina. Senai to reikejo. Atsodinami jauni grazus medeliai. Toli vaziuot nereikia nuvykit i Taurage va ten jokio medzio nematyt… Ten atrestauravo bet medziu nera ir turbut nebebus. Dziaugiuos kad meras nepasiduoda keliu zmoniu grupelei del peraugusiu medziu ir tesia tai ka pradejo. Kai medziai virsta ant masinu ir zmoniu tai medziu sergetojai dingsta, jie vel kaltina mera nes neapgenejo… Tikrai vemt vercia tie medziu sergetojai, tuoj per tokius i akmens amziu grysim, asfaltus ardysim ir zvyra pilsim, grysim i vezimus arkliais kinkytus…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 13

Atsakyti

NuciulptAS 2019 balandžio 16d., 14:045.20.107.167

anal-itikio, vyk tau ragen, vyk pas gegius – pasi re s tau ruosi… MBal’e, ne be svaigk… ne be ziaukciok…
Nedingo, nedingsta, nedings ir juoblab “nesislėps krūmuose” sergėtojai – jų žibintuos nestoka alyvos.
:( ;-7***

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

Atsakyti

vycka 2019 balandžio 14d., 12:555.20.115.192

Baisu tos trinkelės. Klūpi nabagėlis visą dieną trinkeles daužo, kad lygu būtų. Vakare sanariukai nebelaiko. Blumt nosimi į trinkeles. Gražu burbulas panosį putojas. Kartu nabagėlis bangas kellia, kam blyn jas čia klojau…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 11

Atsakyti

Re 2019 balandžio 14d., 15:5284.15.185.54

Ar nereikėtų atlikti archeologinius tyrimus, šalia aikštelės prie Katalikų bažnyčios (toje vietoje bazuojasi “Stamela”), kur stovėjo senoviški vokiški žibintai, toje vietoje dabar yra žolynas ir medžiai priešais buvusią “Melioraciją”. Reikia ištirti ar yra kas išlikę iš tų žibintų, kokios nors liekanos…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 7

Atsakyti

reValduti mielas, 2019 balandžio 14d., 18:105.20.107.167
ką jau čia betirti, matai ir be tų žibintų… kakios tos tavo liekanos – ant pagaliuko.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Eimuntui 2019 balandžio 14d., 15:5477.111.247.208
Kai žiūri pro savo kabineto langą ir matai pliką Dariaus ir Girėno gatvę su vieninteliu medžiu prie fabriko ir džiaugiesi, geriesi betono plynėmis ir pirštu rodai – tai grožis, kai laikraštukį pagiri MūsMerį tai suprantu, kad su šiuo kolega nėra apie ką ir diskutuoti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 9

Atsakyti

Eimuntas 2019 balandžio 14d., 18:0288.118.164.146
Pasislėpusiam rašytojui apie pliką D ir G gatvę. Tam, kad rašyti, reikia suprasti grožio darymo esmę Šilutės mieste . Medžiai Šilutės mieste nenaikinami, medžiai Šilutės mieste atsodinami. Reikia suprasti, kad miško medžiai, kurie gan sparčiai auga ir smarkiai šakojasi, turi augti miške, o sodinimui mieste, jau yra kitokių medžių. Jau kiti laikai ir medžių yra tokių , kurie skirti miestams. Reikia tai žinoti. O apie D ir G gatvę, tai kiek žinau buvo taip, kad rekonstruojant gatvę, buvo neleista atsodinti medžių, nes jau ir ankstesni augo ant energetinių požeminių komunikacijų. Visi Šilutės baldai ir aš labai norėjome atsodinti, tačiau … negalima. Pasodinome medelių prie Klaipėdos gatvės. Ir dar . Aš negiriu nei vienų, ir nepeikiu kitų, aš siūlau, kad miesto tvarkymo darbais užsiimtų specialistai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 9

Atsakyti

sd 2019 balandžio 16d., 19:5478.62.28.124

Visiškai pritariu. Be abejo, tuo turi užsiimti specialistai, nes dabar tai vieni, tai kiti visokie čia atsitktiniai žmonės SOS susirinkę pradės spręsti ko reikia ar nereikia, kas svarbiausia, tie žmonės neturi tos srities išsilavinimo, o dar drįsta valdžiai nurodinėti, ką daryti ir ko nedaryti. Tuos pačius SOS ir tą grupės lyderį A. Petravičių reikia stabdyti, per daug čia sau leidžia Šilutėje. Aš tau sakau, pamatysiu dar kartą tavo žvakes ant tos elektros dėžės, tikrai paskambinsiu policijai. Čia tavo darbas. Protokolą tau į namus atsius už tokius viešosios vietos pažeidimus.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

arvis 2019 balandžio 15d., 07:265.20.119.178

Amerikoje , jokio medzio paliegusio neleidziama pjauti , nes kas yra gamtos – tas ir bus gamtoje ..Pas mus , viskas daroma del pinigo , ispjausim kruva medziu – gausim pinigu , pas mus gi viskas pinigais matuojama. Tokia grazi buvo gudobeliu aleja , bet ne – pjauti … idomu , kokiais medziais apsodins ponas MERAS , AISKU PACIAIS PIGIAUSIAIS – zinot , man geda darosi vadinti save silutiskiu…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 16

Atsakyti

Re 2019 balandžio 15d., 14:2784.15.185.54
Dar vieni paistalai…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 7

Atsakyti

... 2019 balandžio 15d., 15:5978.62.30.115
Žodis GRAŽINIMAS anksčiau turėjo vieną reikšmę, dabar jau įgyja kitą, tampa kone juoduoju humoru. Ar tie, kurie taip gina tą gražinimą, iš tikrųjų domisi (ir žino), kas dedasi Šilutėje? O gal jie ir yra tie gražintojai? Vokietijoje labai dažnai lankomės ir kažkodėl tokio kariavimo su savo miestelio gamta, tokio masinio medžių kirtimo, sveikų medžių pasmerkimo nukapojant šaknis niekur nematėme ir net negirdėjome, nors artimi žmonės jau beveik 30 metų gyvena buvusioje Vakarų Vokietijoje. O pervargusiems nuo medžių gynėjų siūlau pasėdėti įsaulyje ant trinkelių (žada šiltą savaitgalį), pakaifuoti ir pasilsėti. Arba pasiimti pjūklą ar kirvį – gražintojo dūšia turėtų kaipmat atsigauti…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 9 Thumb down 8

Atsakyti

Re 2019 balandžio 15d., 19:5984.15.185.54

A. Petravičiui: pamačiau nęsąmonę Tilžės gatvėje, stovi Vidrinskas, meno mėgėjas ir žinovas, o dar ir pažįstamų žmonių iš savivaldybės, tas kažką aiškino prie eilinės Petravičiaus “kūrybos” apipavidalinto medžio. Sakyk Petravičiau, kokio velnio lendi tau kur nereikia, tu jau darai gėdą Šilutei, ir savęs negerbi. Tavęs jau niekas nebegerbs. Grynos absurdiškos nęsąmonės!! Dirbk savo darbą ir dirbk, dar jei pamatysiu ant elektros skydinės tavo žvakęs, aš paskambinsiu policijai. Čia tavo darbas.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 10

Atsakyti

... 2019 balandžio 16d., 05:1378.62.30.115
Suprantu, kad šis graaažintojas jau nebevaldo įtūžio. Ir jau labai neskanu, kad jo tūžmingas tekstas kvepia prieš keliasdešimt metų girdėtu kalbėjimu visų mūsų vardu. Labai neskanu. Ir grėsminga. Tikrai norite kariauti su savo miestelio gamta ir su savo miestelio bendruomene? Pagalvokite, pone iš savivaldos (o gal iš globojamo verslo), ką darote ir ką šnekate. Oi, atleiskite, pamiršau – jūs, ko gero, mokate tik skaičiuoti. Ir tai ne viską.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

Re 2019 balandžio 15d., 20:0884.15.185.54

Atsimink vieną A. Petravičiau, Šilutė yra ne tavo privatus kiemas, kad galėtum užsimanęs daryti ką nori ir kaip nori. Savo bute nors tūkstantį meninių instaliacijų prisikabink, bet tu miesto veido čia nebjaurosi. Peržengei žmogau visas sveiko proto ribas. Ar tu bent kiek tai suvoki?!!!!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 11

Atsakyti

... 2019 balandžio 16d., 04:5878.62.30.115
Sveikinu! Paaiškėjo tiesa – dėl visko kalčiausias Petravičius. Sutvisko savivaldos savivalės gynėjų minties galia!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Re 2019 balandžio 15d., 20:2384.15.185.54

Aš žinau ir daugiau medžių kur yra nupjauta, nes daug ir keliauju. Bet iš manęs nieko nesužinosi. Tai pagal tave, ir ant kitų kiemų, kur nupjauti medžiai – po žvakelę?!! Proto viršūnė…ar tu toks turtingas, kad gali mėtytis pinigais į žvakes, yra žmonių, kur pavalgyti neturi už ką, jis į žvakes pinigus mėto prie kiekvieno medžio… spręskit, šilutiškai apie šito žmogaus darbus, jie puikiai matomi beveik kiekvieno šilutiškio akimis. Nu grynos nęsąmonės, kam tas yra reikalinga!!!!! Rašau čia jau vien dėl to, kad man darosi gėda už mano miestą Šilutę, ką turi pagalvoti atvykstantys miesto svečiai… A. Petravičiaus kūrybos viršūnė… suaugęs žmogus užsiima tokiais niekais, būtų juokinga, jei nebūtu graudu…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 11

Atsakyti

Valdel, 2019 balandžio 16d., 07:265.20.107.167

atleisk, …ramybės Tau.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Re 2019 balandžio 16d., 14:1384.15.185.54

Žmogau, esi apgailėtinas.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

ReValdeliniui 2019 balandžio 16d., 12:4278.62.30.243
Jei galėtum, Algimantą Petravičių su jo gedulingo meno instaliacijomis į dulkes sutrintum, kad tik niekas saviems ir svetimiems neprimintų, jog Šilutėje yra gedinčiųjų dėl valdančiųjų godulių chebros 2018-2019m. išguldytų šimtų brandžių medžių. Bet nepavyks. Pats dulke tapsi, atėjus laikui. O kitos kartos, tikiu, geruoju minės ne kirvio penties kietumo tamstos smegeninę ir ES pinigais penimus kraštovaizdžio darkytojus, o tuos, kurie žinojo ir stengėsi, kaip išgalėjo, saugoti išliekamąją vertę turinčius miesto formavimo ir jo apželdinimo reliktus. Re, važiuok į Pagėgius, nesikankink, ten vėjų perpučiamos pliko betono dykros skersai išilgai miestelio stūkso. Širdis atsigaus. Ne taip, kaip šešėliuotoje Šilutėje, kur po medžiais vis dar prisėda žmonės. Kol dar nevirto kelmais.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

Re 2019 balandžio 16d., 15:2484.15.185.54
Tai nepamiršk, kad ir pats į dulkę pavirsi. Bet tu žmogau čia sau per daug leidi Šilutėje. Dar kartą primenu, kad Šilutė ne tavo privatus kiemas ar butas, kad galėtum kaip užsimanęs daryti tą ir aną. Savo namuose nors ir milijoną žvakių apsikarstyk, tūkstančių juostelių pasidėk. Bet čia miestas, čia yra viskas visų, valdžios ir savivaldos reikalas. O gal pasidaryk sau kokį maketą sumažintą variantą su medžiais ir tada pristatyk savo pasiūlymus? Todėl sakau, ir beje pats žinai, visi projektai yra derinami, kol priimami pasiūlymai. Paskui tu dejuoji, kad tau kenkia ir yra vis blogai ir blogai, lyg tave norėtų sumalti į miltus. O tau gal neatrodo, kad per savo veiksmus to nusipelnei? Žinok nė vienas save gerbiantis žmogus taip nesielgtu kaip tu: pareigūnams apie pasą prie savivaldybės pasakei, “Dovanokitės, ištrauksiu iš triūsikų”. Ir dar yra daugiau pamėtytų tavo perliukų – per autobusų stoties atidarymą, – žvakių piramidę – šimtai praeivių kraipė galvas, nieko nesuprasdami, prie savivaldybės kartojai savo veiksmus ką mėnesį. Teisingai Budraitis pasakė apie tave: “panašu, kad Šilutės teatras turi rimtą konkurentą, vieno žmogaus teatras. Keisčiausia, bet jam taip atrodo, kai posėdžiauja Šilutės savivaldybės taryba, šis žmogus pradeda dėlioti davo menines instaliacijas.” O kur dar kibirai su vandeniu, pasirodo, ne be reikalo Kazlauskas, Žibų direktorius pasakė “dar tiek protelio nematėm”. Šito absurdo nesuprato nei savivaldybės darbuotojai, nei žurnalistai. Ne be reikalo spaudoje buvo atspausdinta, -”kai M. Jatkonis filmavo šitą nesuprantamą akciją, žurnalistai pasvarstė, gal tiems vyrams reikia kokios pagalbos?…”

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

to Re 2019 balandžio 17d., 07:3678.62.30.243
“Šito absurdo nesuprato nei savivaldybės darbuotojai, nei žurnalistai”?
Nesuprato, įtariu, tų žiniasklaidos priemonių atstovai, kurios iš savivaldybės yra gavusios solidžias sumas. Transparency Internacional Lietuvos skyriaus duomenimis,Šilutės rajono savivaldybė žiniasklaidai yra skyrusi 37 694 eu.
Daugiausia gavo trys visuomenės informavimo priemonės:
UAB Litera – 16 498 eu;
UAB Šilutės leidyba – 10 583,6 eu
Marijus Budraitis Šilutės TV- 6 302,5 eu
Nepasimeskim, kad nesuprantame interesų tų, kurie šlovina savo leidiniuose valdžios absurdus ir niekina piliečių nepaklusnumo akcijas. Tokia spaudos laisvė ir jos vertinimas Šilutės krašte, kur teka daug purvino vandens. Taip pat – ir pro žiniasklaidininkų kameras ir objektyvus. Deja.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Re 2019 balandžio 17d., 13:0384.15.185.54
Ar bent perskaitei viską, ką parašiau :) ? Sakyk galų gale, ar normalu policininkams kaip tu kad pasakei apie pasą “dovanokitės; ištrauksiu iš triūsikų?” Aš žiūriu, mėgsti pamėtyti visokių perliukų… dovanokitės, bet tavo nepaklusnumo akcijos kažkokios yra labai keistos ir didžiajai daugumai – nesuprantamos… ir ką tuo nori pasakyti, kad visi atkreiptų dėmesį? Tai visi ir galvoja, kad jums gal reikia kokios pagalbos… deja, taip yra. Bet žmogau, suvok vieną – Šilutė nėra tavo privatus kiemas, kad galėtum su kiekvienu medžių daryti tą ir aną. Žinai, aš šitoje istorijoje matau tik jūsų susipriešinimą su Šilutės visuomene. Nebent tu tik norėjai draugų daugiau rasti. Matai, nelabai kas išėjo. Man visi tavo protesto veiksmai yra labai keistoki. Dar keisčiausia, kad tu pasirinkai tokį būdą.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 5

Atsakyti

Rima 2019 balandžio 17d., 19:3978.60.174.138

Siaučiant stipriam vėjui, lūžo medžio šaka ir sudaužė galinį automobilio stiklą bei truputį apibraižė mašiną. Klaisimas ką reikia paduoti į teismą – medžių gynėjus, savivaldybę ar seniūniją?

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Užuojauta 2019 balandžio 18d., 04:2384.15.187.24
Tai Tamstos manymu dėl Jums atsitikusios nelaimės yra kalti kitaip manantys? Aplaidumas yra netoleruotinas!

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Rimai 2019 balandžio 18d., 09:2390.131.35.109

Rimute jei tau stikla išdauš šaka, kruša ar akmuo iš po rato, paduok į teisma savo vyriuka, nes taves ne… ir esi pikta ant nežinia ko.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Re 2019 balandžio 18d., 14:1984.15.183.249
Rima, juk čia Šilutėje labai paprasta – tie SOS nedžiai kovoja už kiekvieną medį, kokį projektą beįgyvendintų, jiems tas kliūna tai dar kažkas blogai ir pan. Į teismą paduoti “SOS medžius”, nes tai ką jie daro, čia yra savivalė, per daug sau leidžia, nederindami savo veiksmų su projekto vykdytojas ar užsakovais – beje prie karių kapų taip pat lūžo medis, netoli moteris stūmėsi vaikišką vežimėlį, tai viena, kad medis ant jos neužvirto. Aš manau toliau taip, jei tai ką deklaruoja “SOS medžiai”, tai pagal tą sritį ir medžius privalo prižiūrėti. Atleiskite ponai A. Petravičiau, ir kiti ten, žvakutę ir aš moku uždegti, ir medį galiu ir juosta aprišti, jei to reikėtų, bet man aš nesuprantu, ką jūs ten po galais veikiate prie to šūsnies lapų, jeigu tu prisiimi medžius saugoti, tai gal juos įsipareigok prižiūrėti? Ar bent suvokiate šitą žodį – ĮSIPAREIGOJIMAS… todėl ir sakau, uždegti žvakę ir juosta to nepakanka, arba to visai ir nereikia. Jeigu čia tik šituo absiribojama, aš išvis jūsų veiklos nesuprantu, ką ten po galais veikiate, nederindami veiksmų su Šilutės bendruomene. Gerai policininkai tau A. Petravičiau pasakė ďėl tų plakatų, “viso to čia nereikia”.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 7

Atsakyti

Ramiai- 2019 balandžio 18d., 17:455.20.107.167

draudimą.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

Re 2019 balandžio 19d., 16:4784.15.186.233

“Dar tiek protelio nematėm”.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

...pratarė ožys 2019 balandžio 20d., 11:585.20.107.167

ir nusuko… pasimelžti.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Re 2019 balandžio 18d., 14:4484.15.183.249
Be to, sakotės, kad saugote medžius, man tai taip kažkodėl neatrodo. Saugoti – yra prižiūrėti. O kiek buvo pagavusių puvimą ar bepūnantis, kuriuos tu (A. Petravičiau) rišdavai, bet tai nepakeitė esmės – jie yra nupjauti. Bet yra atsodinti nauji medžiai. Tai kur problema? Aš vis vien kažko nesuprantu… man keisčiausia, kad tokie žmonės, kurie neturi tos srities išsilavinimo, drįsta nurodinėti savivaldybės darbuotojams daryti tą ir aną nederindami savo veiksmų su projekto rengėjais ar jei medis yra pagavęs puvinį. Tai šitoje vietoje man yra labai pikta. Ir dar šitoje vietoje aš tikrai ir pagrįstai įtariu “SOS medžių” savivalę. Palikime tai spręsti kompetatingiems tos srities specialistams, o jei to neišmanote, tai tik bereikalingas laiko gaišimas, ir nesikiškit, jei neišmanot. Aš šiuo atveju matau tik “SOS medžių” savivalę, kurie per daug čia įsijautę, nebesuvokia, kad jie patys yra peržengę tam tikrą ribą, per daug čia sau leidžia…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 6

Atsakyti

Re 2019 balandžio 19d., 13:3084.15.183.249

Būtų gerai, kad “SOS medžiai” nusišalintų. Jus esate nušalinti.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Renebūta gerai, 2019 balandžio 19d., 13:555.20.107.167

-tai dabartės blogai…

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą