Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Šilutės baldai“ – viena efektyviausių įmonių

Publikuota: 2019 balandžio 10 Kategorija: Aktualijos, Gamyba, Verslas, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šių metų „Baltijos Lean Forume“ už didžiausią pasiektą pažangą šešiose kategorijose apdovanotos lietuviškos bendrovės: „Šilutės baldai“, „Kurana“, „Baltic Petroleum“, „Girteka Logistics“, „Domeina“ ir „Baltic Food Partners“.

Anot pranešimo, laimėtojai buvo nustatomi tarp efektyviausiai Lean metodus taikančių įmonių, įvertinant pernai pasiektus rezultatus, našumo augimą, planų įgyvendinimo tikslumą ir darbuotojų įtraukimą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Japonijos korporacijoje „Toyota“ gimusi Lean vadybos filosofija jau 50 metų taikoma visame pasaulyje garsiausiose tarptautinėse korporacijoje. „Lean vadybos taikymas pagrįstas nuolatiniu tobulėjimu, drąsa pripažinti problemas ir gebėjimu jas spręsti.

'Metų Kaizen' nominacijoje šįkart laimėjo 'Šilutės baldai'.

'Metų Kaizen' nominacijoje šįkart laimėjo 'Šilutės baldai'.

Vienas iš svarbiausių Lean metodologijos terminų yra Kaizen, kurį trumpai galima apibūdinti kaip nuolatinės tobulėjimo kultūros įmonėje puoselėjimą. Taikant Kaizen principus siekiama, kad kiekvienas darbuotojas įsitrauktų į įmonės procesų analizę ir nuolat siūlytų, kaip galima efektyviau organizuoti darbą.

„Metų Kaizen“ nominacijoje šįkart laimėjo AB „Šilutės baldai“. Vienas šios įmonės darbuotojų pasiūlė palengvinti staklių operatoriaus darbą ir sumažinti nereikalingą vaikščiojimą, panaikinant esminę priežastį – netinkamą staklių išdėstymą. Ši idėja išsiskyrė drąsa kelti klausimus, ar taip, kaip įranga sumontuota gamybinėse erdvėse, išties yra geriausia darbuotojui. Šios problemos sprendimas įmonėje virto konkrečiais patobulinimais ir iš naujo standartizavo darbą su staklėmis. Dėl to darbo našumas pakilo 28 proc., o per metus šių patobulinimų sukurta nauda įvertinta 19 tūkstančių eurų.

2 skaitytojų komentarai
pilietė 2019 balandžio 10d., 15:0578.57.211.246
Sveikiname.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Anevas 2019 balandžio 10d., 16:3978.62.26.1
O kur “tikrasis meras”? Juostelės nekirpo?,rinkimai baigėsi,o gal rimtoje įmonėje,tiesiog niekam nereikalingas prielipas,,,

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 7

Atsakyti

Rašyti komentarą