Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Paukščių sugrįžtuvės – rekordinės

Publikuota: 2019 balandžio 08 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

NDRP direkcijos nuotr.NDRP direkcijos nuotr.

Paukščių sugrįžtuvės Nemuno deltoje šiemet sulaukė rekordiškai daug dalyvių – beveik 200, praneša Nemuno deltos regioninio parko direkcija.

Daugiausiai paukščių pavyko pamatyti dalyviams, kurie stebėti sparnuočių išsiruošė nuo 7-os ryto. Vėliau paukščiai jau nebuvo tokie aktyvūs, mat jie aktyviausi būna pirmąsias dvi valandas po saulėtekio.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sugrįžtuvių dalyviai stebėjo nebyles ir giesmininkes gulbes, baltakaktes ir pilkąsias žąsis, baltaskruostes bernikles, urvines, pilkąsias, šaukštasnapes ir kitokias antis, mažuosius ir didžiuosius dančiasnapius, jūrinius erelius, paprastuosius suopius, juodąjį peslį, raudonkojus ir žaliakojus tulikus, griciukus, pempes, jūršarkes, varnėnus, dirvinius vieversius, baltabruvius, smilginius ir juoduosius strazdus, kūltupius ir dar daug kitokių sparnuočių, klausėsi perkūno oželių skrydžio garsų, pilkosios pečialindos, įvairių strazdų ir kitokių paukščių giesmių. O tie, kam labai pasisekė, matė ant stogo kraigo it varnėną ar baltąją kielę tupinčią didžiąją antį.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija dėkoja Lietuvos ornitologų draugijai ir gidams Eglei, Modestui, Viktorijai, Karolinai bei Mariui.

Direkcijos padėkos žodžio nusipelnė ir renginio dalyviai – už supratingumą ir ypač už tai, kad atsivežė daugkartinio naudojimo indų ir įrankių.

Parengta pagal www.nemunodelta.lt inf.

Rašyti komentarą