Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: atvira diskusija su politologais Linu Kojala ir Vladimiru Laučiumi apie Europos ir pasaulio politikos aktualijas

Publikuota: 2019 balandžio 03 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės, Žmonės

F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.

Kovo 29 dieną, minint Lietuvos įstojimo į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO) 15-ąsias metines, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko atvira diskusija apie Europos ir pasaulio politikos aktualijas, dalyvaujant Rytų Europos studijų centro politologui, analitikui Linui Kojalai ir Vladimirui Laučiui. Susitikimo metu pristatyta ką tik išleista L. Kojalos pirmoji autorinė knyga „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

L. Kojala – jaunosios kartos atstovas, gimęs jau nepriklausomoje Lietuvoje, sukaupęs nemažą patirtį: dirbo žiniasklaidoje, LR Užsienio reikalų ministerijoje, vadovavo įvairiems tarptautiniams projektams, įvairiais politikos klausimais yra publikavęs straipsnius CNN, The Moscow Times, BBC, kitose Vakarų Europos valstybių žiniasklaidos priemonėse. Šiuo metu vadovauja Rytų Europos studijų centrui. Anot V. Laučiaus, knyga objektyvi, gimusi iš patirties, kurioje nėra jokios propagandos.

Knygoje sugulė įdomios diskusijos apie Europos idėjos istoriją, Lietuvos kelią į Europos Sąjungą (ES), šiandien ES kamuojančią migracijos, Jungtinės Karalystės išstojimo, saugumo, finansinio netikrumo problemas. Visų atsakymų, ko gero, pateikti nepavyko, tačiau tai gera pradžia norintiems suvokti, kokios bendrijos dalimi yra Lietuva ir kokia šios narystės prasmė.

Pastaruoju metu Lietuvos žiniasklaidoje L. Kojala aktyviai dalinosi įžvalgomis apie šių dienų Ukrainoje vykstančius prezidento rinkimus, Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES įvykius, tad gyvas susitikimas su politologais sulaukė gausaus būrio tiek jaunosios kartos, tiek senjorų susidomėjimo. Tai rodo, kad šilutiškiai neabejingi Lietuvos, Europos ir pasaulio politikos įvykiams ir tendencijoms. Diskusijos metu politologams buvo pateikta įvairių klausimų apie Rusijos bei Vladimiro Putino vykdomą politiką ir veiksmus Ukrainos atžvilgiu, potencialias saugumo grėsmes Baltijos šalims, Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES pasekmes, artėjančius Europos Parlamento, Lietuvos prezidento rinkimus, ES ir NATO reikšmę Lietuvai, kt.

Diskusijos valanda prabėgo labai greitai, o susitikimo svečiai jau skubėjo į kitą diskusijų stotelę Tauragėje. Atsisveikindamas L. Kojala dalino autografus, linkėdamas įdomios kelionės vartant knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“ puslapius. Jis ragino šilutiškius domėtis bei aktyviai įsitraukti į politinį ir pilietinį gyvenimą, kadangi visuomenės nuomonė ir požiūris turi reikšmingą įtaką politikų veiksmams.

Dalia Pupšytė, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Rašyti komentarą