Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: įgyvendinamas projektas „Žuvų turgūs ir smulki pakrantės žvejyba“

Publikuota: 2019 kovo 18 Kategorija: Paslaugos, Verslas

Šilutės turizmo informacijos centro nuotr.Šilutės turizmo informacijos centro nuotr.

Šilutės turizmo informacijos centras kartu su Šilutės rajono savivaldybės administracija bei kitais partneriais vykdo projektą „Fish markes and small coastal fishery“ („Žuvų turgūs ir smulki pakrantės žvejyba“).

Pagrindinis tarptautinio projekto partneris ir iniciatorius yra Vokietijos Greifsvaldo Universitetas bei Vokietijos Priešakinės Pomeranijos ekonominės plėtros korporacija.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šio projekto tikslas – pagalba Pietų Baltijos pakrantės žvejams, žuvininkystės ir turizmo įmonėms siekiant išsaugoti senąsias regiono žvejybos tradicijas bei žvejų kulinarinį paveldą, siekiant tam pritaikyti uostų ir prieplaukų infrastruktūrą, organizuojant edukacines programas ir viešinimą.

Šilutės turizmo informacijos centro darbuotojai projekto metu organizavo dviejų dalių seminarą – praktinius mokymus, skirtus Šilutės rajono maitinimo įstaigų darbuotojams. Į pirmąjį seminarą kvietėme minėtų įstaigų administracijos darbuotojus. Seminaro metu Klaipėdos universiteto dėstytojas – lektorius Edgaras Vaškaitis pristatė projekto ženklą „My fish“, jo reikšmę bei naudas mūsų rajonui. Seminaro metu lektorius supažindino su galimybėmis praplėsti maitinimo įstaigų vykdomą veiklą bendradarbiaujant tarpusavyje, panaudojant įvairias rinkodaros strategijas bei senąsias Šilutės krašto žvejybos tradicijas.

Į antrąją mokymų dalį kvietėme maitinimo įstaigų virėjus bei virtuvių šefus. Mokymai vyko virtuvės studijoje „Čiop Čiop“ Klaipėdoje. Mokymus vedė profesionalus bei kvalifikuotas virtuvės šefas Gediminas Albrechtas. Virtuvės studijoje virėjai ne tik išbandė naujus patiekalų iš Pietų Baltijos regiono žuvies receptus, bet ir buvo įkvėpti kurti naujus patiekalus, naudojant Šilutės krašto žvejų kulinarinį paveldą, savo darbo vietose.

Šilutės turizmo informacijos centro inf.

1 skaitytojų komentaras
keista, 2019 kovo 18d., 19:3278.60.133.157

bet negavome jokio kvietimo, kada tai įvyko?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti