Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Maisto atliekos: Šilutė jau galėtų rūšiuoti

Publikuota: 2019 sausio 28 Kategorija: Aktualijos, Rajone, Savivaldybėje, Šilutėje

am.lrv.lt nuotr.am.lrv.lt nuotr.

Konteinerių maisto atliekoms jau įsigyta, tačiau esą kol kas nėra kam jas perdirbti.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Pagal atliekų tvarkymo taisykles Šilutės rajono savivaldybė neprivalo surinkti maisto atliekų, tačiau yra įsigijusi 138 maisto rūšiavimo konteinerius. Prie naujai įrengiamų pusiau požeminių rūšiavimo aikštelių daugiabučių namų gyventojams skirta po du 240 litrų talpos konteinerius vienai aikštelei. Privačių namų gyventojams yra dalijami kompostavimo konteineriai ir suteikiama galimybė maisto atliekas kompostuoti“, – teigiama Šilutės rajono savivaldybės administracijos atsakyme į mūsų paklausimą.

Tačiau, anot savivaldybės administracijos, kada bus surenkamos maisto atliekos, neaišku, nes esą mūsų regione niekas neperdirba maisto atliekų. „Aplinkos ministerija atlieka galimybių studiją dėl maisto atliekų perdirbimo ir, kai paskelbs, žiūrėsime, kokios galimybės bus dėl maisto atliekų perdirbimo“, – toliau rašoma savivaldybės administracijos atsakyme.

Savivaldybės administracijos teigimu, kol kas nėra žinoma, kiek atsieis šios sistemos įdiegimas. Esą kaina paaiškės po to, kai bus žinomos maisto atliekų utilizavimo galimybės. „Jeigu išlaidos nebus didelės, tai ir rinkliavos (už buitinių atliekų surinkimą ir tvarkymą – red. pastaba) kaina nesikeis“, – žada savivaldybės administracija.

1 skaitytojų komentaras
Vaclovas 2019 sausio 28d., 17:1590.131.39.63
Puiku , bet ne apie rūšiavimą . Rudenį statė naujas požemines talpas V . Kudirkos g . 20 B namo galo . ( Jų bene keturis ) . Gerbūvį tvarkė vienas gizelis . Baigiant jam tvarkyti prašiau sutvarkyti tvarkingai aplinkinį žolyną , ne – išmėčiojo likusį gruntą su akmenimis aplink į gazoną , nenulygino ir apie šalia esančią šiluminės kameros šlaitą . Pranešiau apie tai dviems Šilutės seniūnijos specialistams . Deja – liko kaip paliko šabašnikas , o kam tas rūpi ? .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą