Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Paukščiai prie mano namų“ – paukščių skaičiavimo akcija

Publikuota: 2019 sausio 24 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis, Įvairenybės

Mėlynoji zylė. (A. Skirpsto, www.birdlife.lt, nuotr.)Mėlynoji zylė. (A. Skirpsto, www.birdlife.lt, nuotr.)

Sausio 26-28 dienomis Lietuvos ornitologų draugija rengia akciją „Paukščiai prie mano namų“, kurioje gali dalyvauti visi gamtai ir paukščiams neabejingi žmonės.

Tikimasi, kad tai taps tradiciniu žmogaus kaimynystėje žiemojančių paukščių surašymo renginiu, kurio metu surinkti duomenys leis įvertinti atskirų paukščių rūšių skaičiaus kaitą, o visuomenei suteiks galimybę stebėti sparnuočių gyvenimą ir geriau pažinti mūsų krašte žiemojančius paukščius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nesunku pastebėti, jog šaltuoju metu daugelis paukščių žiemai renkasi žmogaus kaimynystę. Tai nulemia geresnės mitybos sąlygos, ypač kai žmogus padeda sparnuočiams šiuo sunkiu laikotarpiu papildomai juos lesindamas. Todėl prie lesyklų visada aptiksite daugiau ir įvairesnių rūšių paukščių. Tam tikros žiemojančių sparnuočių rūšys žiemą minta likusiomis uogomis ar augalų sėklomis. Todėl prie namų pasodinti taip vadinami ornitochoriniai augalai – šermukšniai, gudobelės, šaltalankiai, klevai ir kiti – privilios strazdus, svirbelius, juodgalves sniegenas, svilikus.

Informacijos, kaip dalyvauti šioje akcijoje ir pateikti surinktus duomenis, rasite čia: http://www.birdlife.lt/sausio-26-28-diena-dalyvauk-pauksciu-skaiciavimo-a.

Parengta pagal www.birdlife.lt inf.

Rašyti komentarą