Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Knyga „100 klausimų apie klimato kaitą“ – jau internete

Publikuota: 2019 sausio 22 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės, Švietimas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nemažo susidomėjimo sulaukusią knygą „100 klausimų apie klimato kaitą“, kuri Aplinkos ministerijos iniciatyva buvo išleista prieš metus, jau galima nemokamai ir neribotai skaityti internete. Elektroninė jos versija paskelbta ministerijos tinklapyje.

Kaip išmatuoti temperatūrą be termometro, ką galima rasti ledynų „archyvuose“, ar dabar vikingai galėtų nuplaukti iki Grenlandijos, kaip kinta Lietuvos klimatas ir koks jis bus ateityje? – tai tik keli klausimai iš šimto, į kuriuos aiškiai ir suprantamai atsako šis leidinys.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„100 klausimų apie klimato kaitą“ – tai pirmoji šalies plačiajai visuomenei skirta knyga apie klimato kaitą, kuri šiuo metu yra viena aktualiausių žmonijos problemų. Ją parašė keturi žinomi mokslininkai: Vilniaus universiteto Hidrologijos ir klimatologijos katedros profesorius ir vedėjas dr. Arūnas Bukantis, profesorius dr. Egidijus Rimkus ir docentas dr. Justas Kažys bei akademikas habil. dr. Mečislovas Žalakevičius. Knygą išleido Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras. Jos leidybą iš dalies finansavo Aplinkos ministerija Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis.

„100 klausimų apie klimato kaitą“

am.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą