Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vairuotojams: už vengimą tikrintis blaivumą – baudžiamoji atsakomybė

Publikuota: 2019 sausio 11 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Seimas pritarė siūlymui nustatyti baudžiamąją atsakomybę vairuotojams, kurie vengia tikrintis girtumą. Taip pat Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pakeitimą, pagal kurį pakartotinai vairavus neblaiviam, teisė vairuoti prarandama ne trejiems, o penkeriems metams, praneša portalas 15min.lt.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Įstatymo projektu užlopyta teisės aktų spraga, kuri leido vairuotojams, atsisakiusiems tikrintis blaivumą, išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Prieš dvejus metus priimtame Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) buvo numatyta, kad kai vairuotojui nustatomas daugiau kaip 1,5 promilės girtumas, gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tačiau atsisakę tikrintis vairuotojai galėjo būti baudžiami administracine atsakomybe.

Seimas penktadienį pritarė Baudžiamąjį kodeksą papildyti straipsniu, kuriame suvienodinama atsakomybė visiems, kas vairavo motorinę transporto priemonę arba mokė vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas.

Taip pat ir tiems, kurie vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas.

www.15min.lt inf.

Rašyti komentarą